Εκατό συμμετοχές συγκέντρωσε η ανάβαση Διονύσου (vid)

Πέτρος Πιτσίνης
Εκατό συμμετοχές συγκέντρωσε η ανάβαση Διονύσου (vid)
Εντός Αττικής, στην ιστορική διαδρομή της Πεντέλης και με πάρα πολλές συμμετοχές, ο δεύτερος αγώνας του πρωταθλήματος αναβάσεων αναμένεται συναρπαστικός.

Η Ανάβαση Διονύσου αποτελεί τον 2ο φετινό αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων, ενώ την ευθύνη της διοργάνωσης έχει αναλάβει το Αθλητικό Σωματείο "Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής" (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.). Αρωγός είναι η τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Μαραθώνα (Κ.Ε.Δ.Μ.Α.) είναι συν διοργανωτής υπό την αιγίδα του Δήμου Μαραθώνα.

Το ενδιαφέρον αναμένεται μεγάλο, καθώς ο αγώνας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Απριλίου είναι πολύ κοντά στην Αθήνα, σε μια περιοχή με πολυάριθμο πληθυσμό. Ο χώρος των πιτ, όπου θα στηθούν τα σέρβις των ομάδων βρίσκεται μέσα στον οικισμό Ανατολή Νέας Μάκρης, στο τελείωμα του οποίου με κατεύθυνση προς Διόνυσο βρίσκεται η αφετηρία της ανάβασης, η οποία ολοκληρώνεται μετά από 5,5 χιλιόμετρα στον Άγιο Πέτρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιστορική ανάβαση αναβίωσε πέρυσι έπειτα από 40 χρόνια, έχοντας διεξαχθεί για τελευταία φορά το 1976.

Το καθαρά αγωνιστικό μέρος της ανάβασης θα ξεκινήσει το Σάββατο 29 Απριλίου, με τον τεχνικό έλεγχο των οχημάτων και τις χρονομετρημένες δοκιμές. Η δραστηριότητα θα κορυφωθεί την Κυριακή 30 Απριλίου με τα δύο αγωνιστικά σκέλη που θα ορίσουν και την έκβαση του αγώνα. Το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο θα ξεκινήσει και τις δύο ημέρες στις 10:00, ενώ η διαδρομή θα κλείσει για τους θεατές και στις δύο περιπτώσεις μία ώρα νωρίτερα, δηλαδή στις 09:00.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!