Σκληροπυρηνική 488 ετοιμάζει η Ferrari

Πέτρος Πιτσίνης
Σκληροπυρηνική 488 ετοιμάζει η Ferrari
Μια ακόμα πιο ισχυρή, ελαφριά και προσανατολισμένη σε χρήση πίστας έκδοση της 488 GTB, με την ονομασία GTO και 700 ίππους, εξελίσσει η Ferrari.

Στην Porsche ετοιμάζουν την GT2, την πιο ακραία έκδοση της 911, με τον κινητήρα της Turbo, κίνηση μόνο πίσω και ισχύ που θα βρίσκεται μεταξύ 650 και 680 ίππων.

Στην Ferrari το γνωρίζουν αυτό και ετοιμάζουν και αυτοί την απάντησή τους, που όπως δείχνουν οι εικόνες βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης και πιθανότατα έτοιμη για κάποια από τις προσεχείς διεθνείς εκθέσεις.

Live Στοίχημα σε NBA & Bundesliga με Live Stream στη Novibet (21+).

Πρόκειται φυσικά για την κορυφαία έκδοση της 488 GTB, που σύμφωνα με τα ειωθότα του Μαρανέλο θα ονομάζεται GTO και θα διαθέτει όχι μόνο αυξημένη ισχύ στους 700 ίππους, από τους 670 της GTB, αλλά, το κυριότερο, χαμηλότερο βάρος.

Με 1.544 κιλά σήμερα, η GTB δεν είναι αυτό που θα λέγαμε «πούπουλο», έτσι το πήχης για την Ferrari έχει ανέβει ή έχει πέσει, ανάλογα πως το εκλαμβάνει κανείς, καθώς ο στόχος έχει τεθεί στα 1.400 κιλά για την GTO.

Ευρεία χρήση ανθρακονημάτων, πιο λεπτές γυάλινες επιφάνειες, ηχομόνωση στο πυρ το εξώτερον και στοιχεία εξοπλισμού μόνο τα απολύτως απαραίτητα, αναμένεται να είναι τα στοιχεία που θα δώσουν τη λύση.

Νέες ρυθμίσεις σε κιβώτιο και ανάρτηση θα κάνουν ακόμα πιο ξυράφι την οδική συμπεριφορά και θα αναβαθμίσουν τις επιδόσεις, με στόχο την απόλυτη αίσθηση στην πίστα.

Χαράς ευαγγέλια για τους πιστούς της μάρκας, οι οποίοι ακόμα και αν έχουν ήδη την 488 στην κατοχή τους, θα έχουν ένα νέο λόγο να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να κάνουν το πέρασμα στην GTO.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!