Καλπάζει στις πωλήσεις η Ford Mustang

Πέτρος Πιτσίνης
Καλπάζει στις πωλήσεις η Ford Mustang
Από τότε που βγήκε από τα σύνορα των ΗΠΑ, το σπορ μοντέλο της Ford που πήρε το όνομά του από το ατίθασο αμερικανικό άλογο, κατέκτησε τον κόσμο.

Live Στοίχημα σε NBA & Bundesliga με Live Stream στη Novibet (21+).

Η Ford Mustang αναδείχτηκε στο δημοφιλέστερο σπορ αυτοκίνητο στον κόσμο το 2016, σύμφωνα με τα παγκόσμια στοιχεία ταξινομήσεων αυτοκινήτων της IHS, με τις παραγγελίες στην Ευρώπη να ξεπερνούν τις 15.000. Η Mustang είναι best-seller στην κατηγορία σπορ αυτοκινήτων σε ευρωπαϊκές αγορές όπως Γαλλία, Σουηδία, Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Φινλανδία και Ελλάδα .

Η Mustang αύξησε τη διαφορά της στην κορυφή του πίνακα πωλήσεων το 2016 ως παγκόσμιο best-seller στη σπορ κατηγορία, με πάνω από 150.000 πωλήσεις. Οι συνολικές παγκόσμιες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 6% συγκριτικά με το 2015, στο οποίο συνετέλεσαν οι αγορές εκτός Αμερικής σε ποσοστό 101%, με πωλήσεις σχεδόν 45.000 Mustang εκτός ΗΠΑ.

Η άνοδος της Mustang στην κορυφή των παγκόσμιων πωλήσεων σπορ αυτοκινήτων το 2016 οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη συνεχιζόμενη εξάπλωσή της σε αγορές που συνέβαλαν με μεγάλα μερίδια όπως η Γερμανία και η Κίνα. Αξιοσημείωτη είναι όμως και η συμβολή μικρότερων περιοχών στις οποίες λανσαρίστηκε, όπως Νέα Καληδονία, Γιβραλτάρ και Μποναίρ.

Από το 2015 που κυκλοφόρησε στην Κίνα, η Mustang έγινε το απόλυτο σπορ best-seller στην παγκοσμίως μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου. Οι πωλήσεις Mustang το 2016 αυξήθηκαν κατά 74% σε σχέση με το 2015.

Η Mustang – με περισσότερα από 8,4 εκατομμύρια likes – είναι το πιο αγαπητό αυτοκίνητο στο Facebook, και διατίθεται τώρα σε 140 χώρες σε όλες τις ηπείρους πλην της Ανταρκτικής. Η Ford Mustang στην Ευρώπη διατίθεται με τους κινητήρες 5.0 λίτρων V8 και ισχύ 421 ίππων, ή 2.3 λίτρων EcoBoost με απόδοση 317 ίππων και εξατάχυτο μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο.

Η Ford πρόσφατα λανσάρισε δύο νέες εκδόσεις του μοντέλου, με μοναδικό στυλ και premium εξοπλισμό για τους Ευρωπαίους πελάτες.

Η Ford Mustang Black Shadow Edition προσφέρεται με τον κινητήρα V8 5.0 λίτρων, εξατάχυτο μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο, και σε τέσσερις χρωματικές επιλογές – Platinum White, Triple Yellow, Race Red και Grabber Blue. Μοναδικό στιλιστικό στοιχείο είναι ένα μαύρο έμβλημα Pony για τη μάσκα GT, αποκλειστικές μαύρες ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών σε σχέδιο Υ, εντυπωσιακές μαύρες λωρίδες κατά μήκος των εξοχών του καπό και μεταξύ των θόλων των τροχών, αλλά και μαύρα λογότυπα 5.0 στα εμπρός φτερά.

Η Ford Mustang Blue Edition συνεχίζει την παράδοση των κλασικών Mustang που ήταν βαμμένες στις συναρπαστικές αποχρώσεις “Grabber”, που αναδεικνύεται από το μαύρο καπό, τις λωρίδες οροφής και μαύρες, πολυάκτινες ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών. Η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει τον πένταλιτρο V8 και τον 2.3 λίτρων EcoBoost, με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!