Συμφωνία με Honda η Sauber;

Gazzetta team
Συμφωνία με Honda η Sauber;
Σύμφωνα με δημοσίευμα, η Sauber βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τη Honda, ώστε να την προμηθεύει με κινητήρες από το 2018.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα στη Novibet (21+).

Από το 2010 η Sauber χρησιμοποιεί τους κινητήρες της Ferrari για τα μονοθέσιά της στη Formula1, όμως η ομάδα του Χίνβιλ έχει παράπονα για την απόδοση και την αναξιοπιστία του μοτέρ της Scuderia, ενώ φέτος αναγκάστηκε να κάνει χρήση του περσινού κινητήρα. Γι' αυτό και οι Ελβετοί ξεκίνησαν την αναζήτηση νέου προμηθευτή και φαίνεται πως τον βρήκαν στο... πρόσωπο της Honda.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα motorsport.com, βρίσκονται κοντά σε συμφωνία με τους Ιάπωνες για τη χρήση του μοτέρ που θα κατασκευάσει η Honda για το 2018 και όχι της προηγούμενης χρονιάς, δηλαδή της φετινής. Μάλιστα, τονίζεται πως οι συζητήσεις με τη νυν προμηθεύτρια κινητήρων της McLaren άρχισαν εδώ και πολύ καιρό, συνεχίστηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα και προχώρησαν τον Μάρτιο του 2017.

Πάντως, ήταν δεδομένο ότι η Honda θα αναλάμβανε δεύτερη ομάδα, καθώς πέρυσι το καλοκαίρι επέκτεινε τις εγκαταστάσεις της στο Μίλτον Κέινς για να ξεκινήσει αμέσως τις συζητήσεις με ενδιαφερόμενες πλευρές. Έτσι, αναμένεται να έχουμε ανακοίνωση τις επόμενες ημέρες, καθώς οι κατασκευαστές κινητήρων (Ferrari, Mercedes, Renault, Honda) θα πρέπει να γνωστοποιήσουν στη FIA ποιες ομάδες σκοπεύουν να προμηθεύσουν για το 2018 μέχρι τις 6 Μαΐου.

Από εκεί και πέρα, το ενδεχόμενο η Honda να επεκταθεί και σε δεύτερη ομάδα στηρίζει και η πλευρά της McLaren, όπως είπε ο Ερίκ Μπουγιέ. «Νομίζω ότι θα είναι καλύτερα σε αυτή την περίπτωση να έχουμε περισσότερες ομάδες και περισσότερους γύρους με τον κινητήρα. Όμως, υπάρχει ένα τίμημα γι' αυτό, που φέρνει περισσότερους πόρους για την κατασκευή επιπλέον κινητήρων.

Ό,τι κι αν συμβεί, είμαστε συνεργάτες, οπότε σε κάποιο στάδιο θα τεθεί ζήτημα δεύτερης ομάδας και πιστεύω ότι πρέπει να το στηρίξουμε αυτό. Αλλά θέλουμε να σιγουρέψουμε ότι δε θα είναι επιβλαβής στη συνεργασία μας», ανέφερε ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας του Γουόκινγκ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!