Βινιάλες: «Η πτώση δεν ήταν λάθος μου» (vid)

Πέτρος Πιτσίνης
Βινιάλες: «Η πτώση δεν ήταν λάθος μου» (vid)
Στο ελαστικό του αποδίδει την εγκατάλειψη στον αγώνα της Αμερικής ο Ισπανός αναβάτης της Yamaha, που δηλώνει επίσης απογοητευμένος γι’ αυτή την έκβαση.

Έχοντας δύο στις δύο νίκες και ένα σημαντικό προβάδισμα βαθμών στην εκκίνηση του πρωταθλήματος, o Βινιάλες πήγε στην Αμερική με στόχο να σπάσει το σερί του Μάρκεζ και της Honda στο Circuit of The Americas.

Live Στοίχημα σε NBA & Bundesliga με Live Stream στη Novibet (21+).

Παρότι ο Μάρκεζ κατάφερε να πάρει την pole, ο Βινιάλες έδειξε ότι είχε το ρυθμό, τόσο από τις δοκιμές, όσο και από τις κατατακτήριες, για να αμφισβητήσει την κυριαρχία του αναβάτη της Honda.

Ωστόσο μόλις στο δεύτερο γύρο και όντας στην τέταρτη θέση, κατάφερε να χύσει την καρδάρα με το γάλα έχοντας μια πτώση που τον οδήγησε στην εγκατάλειψη.

Παρά την προσπάθεια του Ρόσι και τη δεύτερη θέση, ο Μάρκεζ κατάφερε μια σχετικά εύκολη νίκη, την πρώτη φετινή του αλλά πέμπτη συνεχόμενη στη συγκεκριμένη πίστα.

«Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα για να αποφύγω την πτώση», δήλωσε ο Βινιάλες. «Το ελαστικό δεν ήταν το ίδιο καλό με αυτό που είχαμε πριν το αγώνα και το κατάλαβα από την αρχή του δεύτερου γύρου. Αν κυνηγούσα το Μάρκεζ με χρόνο στα 2:04, θα έλεγα ότι ήταν δικό μου λάθος λόγω πίεσης. Ωστόσο έκανα ακριβώς ότι και το πρωί και το λάστιχο με πρόδωσε. Λυπάμαι για την ομάδα και τον τρόπο που χάθηκαν αυτοί οι πολύτιμοι βαθμοί. Είμαστε όμως ακόμα στην αρχή».

Το σύντομο και άδοξο τέλος του αμερικανικού Γκραν Πρι ήταν προφανές ότι απογοήτευσε πολύ τον Βινιάλες, που με την επιστροφή του στα pit δεν ήθελε να κάνει καμία δήλωση και να δει κανέναν. Θα πρέπει δε να δεχτούμε την ακρίβεια των ισχυρισμών του, καθώς, ειδικά στην τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών όπου έπεσαν σχεδόν όλοι οι πρωτοκλασάτοι αναβάτες και ο Μάρκεζ δύο φορές, ο Βινιάλες ήταν ο μόνος που όχι μόνο δεν κινδύνευσε, αλλά κατάφερε να βελτιώσει και το χρόνο της πρώτης ημέρας.

Αυτό που μάλλον του στοίχισε περισσότερο είναι ότι μετά από αυτό τον αγώνα θα μπορούσε να έχει ένα ξεκάθαρο προβάδισμα βαθμών, ακόμα και αν νικούσε ο Μάρκεζ. Τώρα βρίσκεται δεύτερος, σε απόσταση 6 βαθμών από τον πρωτοπόρο Ρόσι (50 έναντι 56), ενώ έδωσε την ευκαιρία στον Μάρκεζ να μειώσει τη διαφορά στους 12 βαθμούς, ανεβαίνοντας στους 38.

Με 15 αγώνες να απομένουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, οι μικρές βαθμολογικές διαφορές στην παρούσα φάση μόνο εγκυκλοπαιδική σημασία έχουν, καθώς τίποτα δεν έχει ακόμα κριθεί ούτε στο ελάχιστο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!