Η Škoda βραβεύεται για την αισθητική της

Πέτρος Πιτσίνης
Η Škoda βραβεύεται για την αισθητική της
Το διεθνές βραβείο σχεδίασης Red Dot Award απέσπασαν τα νέα Škoda Kodiaq και Octavia Combi, συνεχίζοντας την επιτυχία της τσέχικης εταιρείας στον παγκοσμίου κύρους θεσμό.

Η διεθνής επιτροπή βραβείων “Red Dot” απένειμε φέτος διάκριση στα Škoda Octavia Combi και Škoda Kodiaq. Το αναβαθμισμένο μοντέλο και το νέο μεγάλο SUV ξεχώρισαν σε έναν από τους πιο αναγνωρισμένους, διεθνείς διαγωνισμούς σχεδίασης. Τα μοντέλα Škoda συνεχίζουν τη συλλογή διακρίσεων και φέτος, με το δέκατο και ενδέκατο “Red Dot Award” από το 2006.

Στο νέο Škoda Kodiaq και στην αναβαθμισμένη Octavia Combi, η κρυστάλλινη σχεδίαση δίνει το παρών στη δομή των προβολέων. Η παράδοση της Τσεχίας στην τέχνη του κρυστάλλου, ήταν αυτή που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης της σχεδιαστικής προσέγγισης.

Live Στοίχημα σε NBA & Bundesliga με Live Stream στη Novibet (21+).

Σαν αντιπροσωπευτικά οχήματα της μάρκας, το νέο μεγάλο SUV όπως και το συμπαγές bestseller εντυπωσιάζουν με την ευρυχωρία του εσωτερικού, τις καινοτόμες λύσεις συνδεσιμότητας και τα πολυάριθμα συστήματα υποστήριξης της οδήγησης, που συνήθως συναντώνται σε μεγαλύτερες κατηγορίες αυτοκινήτων. Με τέτοια προσόντα, τα δύο μοντέλα έπεισαν ένα διακεκριμένο πάνελ ειδικών από διάφορους χώρους της βιομηχανίας.

Για να αποσπάσουν το βραβείο σχεδίασης, τα υποψήφια προϊόντα αξιολογούνται από την επιτροπή βάσει κριτηρίων όπως ο βαθμός καινοτομίας, η σχεδιαστική ποιότητα, η λειτουργικότητα και η περιβαλλοντική συμβατότητα. Η ανεξάρτητη επιτροπή των Βραβείων “Red Dot” συζητά και αξιολογεί ατομικά κάθε συμμετοχή, ζωντανά και στις εγκαταστάσεις της. Το “Red Dot” θεωρείται σε όλο τον κόσμο σαν μία σφραγίδα σχεδίασης κορυφαίας ποιότητας και φέτος απονεμήθηκε για 62η φορά.

Κάθε χρόνο, συμμετέχουν περίπου 5.000 προϊόντα – φέτος από 54 χώρες- με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους πιο διάσημους διαγωνισμούς σχεδίασης σε όλο τον κόσμο. Η επιτροπή συγκροτείται από ανεξάρτητους σχεδιαστές, καθηγητές σχεδίασης και δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου.

Έντεκα ‘Red Dot Awards’ κοσμούν τώρα τις προθήκες βραβείων της τσεχικής εταιρεία. Η έκδοση Škoda Octavia Combi ήταν η πρώτη που κέρδισε την περίοπτη διάκριση το 2006. Το 2007, το βραβείο δόθηκε στο Škoda Roomster και στη δεύτερη γενιά Fabia. Η τρίτη γενιά του μοντέλου απέσπασε και πάλι το βραβείο το 2015. Η Škoda κατέκτησε μία διπλή νίκη το 2010 – με τα Superb Combi και Yeti. Το 2013, το Škoda Rapid αναδείχτηκε νικητής ως ο πρώτος εκπρόσωπος της νέας σχεδιαστικής γλώσσας της μάρκας. Το 2014, η έκδοση hatchback, το Rapid Spaceback, απέσπασε ένα ακόμα βραβείο. Η ναυαρχίδα της εταιρείας Škoda Superb ήταν τέλος αυτή, που απέσπασε τη διάκριση το 2016.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!