Τα γερμανικά συνδικάτα τρομάζουν τον Mister Tesla

Πέτρος Πιτσίνης
Τα γερμανικά συνδικάτα τρομάζουν τον Mister Tesla
Το λανσάρισμα του νέου Model 3 κινδυνεύει να καθυστερήσει, καθώς oι εργαζόμενοι μίας γερμανικής προμηθεύτριας εταιρείας της Τesla ζητούν αυξήσεις και απειλούν με απεργίες.

Live Streaming στα κορυφαία πρωταθλήματα & Cash out για τον έλεγχο κάθε στοιχήματος (21+)!

Με έναν μάλλον άσχημο τρόπο ξεκίνησε η πρώτη επαφή του Ελον Μασκ με τα γερμανικά εργατικά συνδικάτα. Ο ιδιοκτήτης της Tesla αγόρασε πριν λίγους μήνες τη γερμανική εταιρεία Grohmann, για να εξασφαλίσει την τεχνογνωσία της στα συστήματα αυτοματισμού.

Ωστόσο οι περίπου 680 εργαζόμενοι της Grohmann ζητούν γενναίες αυξήσεις μισθών και εγγυήσεις για τις θέσεις εργασίας τους, αλλιώς απειλούν με απεργιακές κινητοποιήσεις. Οι εκπρόσωποι του Γερμανικού Συνδικάτου Μετάλλου υπογραμμίζουν, ότι οι εργαζόμενοι της Grohmann αμείβονται περίπου 30% λιγότερο από τον μέσο όρο του συγκεκριμένου κλάδου και σκέπτονται σοβαρά το ενδεχόμενο των απεργιών. Αν προχωρήσουν όντως σε τέτοιου είδους κινητοποιήσεις, τότε θα καθυστερήσει το λανσάρισμα του νέου Tesla Model 3, που έχει προγραμματιστεί για το καλοκαίρι.

Οι συγκεκριμένες αντιδράσεις προκάλεσαν ένα είδος πολιτισμικού σοκ στον Μασκ, αφού τα αμερικανικά εργατικά συνδικάτα τον στηρίζουν πλήρως και συμμερίζονται το όραμά του για μία πράσινη και τίμια οικονομία. Ο ιδιοκτήτης της Tesla απέστειλε επιστολή στους εργαζομένους της θυγατρικής Grohmann, στην οποία τους προτείνει 150 ευρώ μηνιαία αύξηση μισθού, χίλια ευρώ μπόνους άμεσα στον καθένα και μετοχές της Tesla αξίας 10.000 δολαρίων για την επόμενη τετραετία. Στην επιστολή αναφέρει ο 45χρονος επιχειρηματίας, ότι θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, ώστε να γίνουν οι αποδοχές τους ανταγωνιστικές συγκριτικά με αντίστοιχες εταιρείες του κλάδου.

Ο Μασκ διαβεβαιώνει επίσης τους Γερμανούς υπαλλήλους του, ότι τουλάχιστον για τα επόμενα πέντε χρόνια δεν πρόκειται να υπάρξουν απολύσεις, ενώ κλείνει την επιστολή του τονίζοντας, ότι «και μετά από αυτά τα πέντε χρόνια αναμένουμε περαιτέρω ανάπτυξη της Tesla – Grohmann και όχι μείωση προσωπικού».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!