Πάνω από 400 ίπποι για τη νέα Mercedes A 45 AMG

Πέτρος Πιτσίνης
Πάνω από 400 ίπποι για τη νέα Mercedes A 45 AMG
Η κορυφαία έκδοση στη δεύτερη γενιά της A-Class είναι πλέον επίσημο ότι θα αποδίδει περισσότερους από 400 ίππους.

Δεν έχουν περάσει παρά ελάχιστες ημέρες που δοκιμάσαμε την ανανεωμένη Mercedes Α 45 ΑΜG 4ΜΑΤΙC, η οποία αποδίδει από τον μόλις 2 λίτρων κινητήρα της ισχύ 381 ίππων.

Στην επόμενη γενιά όμως, αυτό το ήδη εντυπωσιακό νούμερο θα ξεπεράσει τους 400 ίππους, σύμφωνα με το αφεντικό της AMG, Τομπάιας Μόερς.

«Το μοντέλο θα έχει ένα εντελώς νέο δίλιτρο κινητήρα. Υπάρχει ως σκέψη και η χρήση ηλεκτρικού turbo. Το σίγουρο πάντως είναι ότι θα έχει περισσότερα από 400 άλογα. Πρέπει να είμαστε σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο».

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα στη Novibet (21+).

Ποιος όμως ορίζει το επίπεδο; Στην προκειμένη περίπτωση η Audi, η οποία έχει ήδη αποκαλύψει το νέο RS3, το οποίο, από τον πεντακύλινδρο turbo κινητήρα των 2.5 λίτρων αποδίδει 400 ίππους. Το κορυφαίο συμπαγές μοντέλο της Audi, επίσης με τετρακίνηση όπως και η Mercedes Α 45 ΑΜG 4ΜΑΤΙC, αποτελεί το μεγαλύτερο ανταγωνιστή της.

Μάλιστα, όταν τον Αύγουστο του 2017 θα βρίσκεται στις εκθέσεις της Audi, θα έχει κλέψει το θρόνο του «ισχυρότερου συμπαγούς μοντέλου παραγωγής» από την Α-Class, η οποία, αντίστοιχα, το έκλεψε από το RS3 προηγούμενης γενιάς που απέδιδε, με τον ίδιο κινητήρα, 367 ίππους.

Η Mercedes ωστόσο θα διατηρήσει το στέμμα του ισχυρότερου δίλιτρου τετρακύλινδρου κινητήρα παραγωγής. Αυτό όμως δεν θα της αρκεί στην επόμενη, δεύτερη γενιά του συμπαγούς και ιδιαίτερα πετυχημένου μοντέλου της, που θα ξεκινήσει να πωλείται τέλος του 2018 ή αρχές του 2019.

Με αυτή πάντως την κούρσα ισχύος στην οποία έχουν επιδοθεί κυρίως οι Γερμανοί κατασκευαστές, ωφελημένοι είναι οι οδηγοί. Καθώς, με ένα σχετικά λογικό κόστος και κινητήρες λίγων κ.εκ., καταφέρνουν να έχουν στα χέρια τους αυτοκίνητα με εκπληκτικές δυνατότητες, πολύ κοντά σε αυτές των supercar των πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!