Όλοι κάτω και ο Βινιάλες πρώτος (pics)

Πέτρος Πιτσίνης
Όλοι κάτω και ο Βινιάλες πρώτος (pics)
Φουλ της πτώσης στην τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών στην Αμερική, καθώς σχεδόν όλοι οι αναβάτες “αγόρασαν οικόπεδο”, ορισμένοι μάλιστα δύο.

Ο υπεύθυνος τεχνικός της Μισελέν προειδοποίησε για λιγότερη πρόσφυση σήμερα, λόγω της υγρασίας και της κατά πολύ χαμηλότερης θερμοκρασίας. Δεν δάγκωνε καλύτερα τη γλώσσα του; Μέσα στα 15 πρώτα λεπτά, μια σειρά από αναβάτες άρχισαν να χάνουν την πίστα από τα ελαστικά τους.

Το χορό των πτώσεων άνοιξε ο Α. Εσπαργκαρό, στη στροφή 13 με την Aprilia. Ακολούθησε Μπαουτίστα με την Ducati στη στροφή 2, ο Ντοβιτσιόζο στην ίδια ακριβώς και ο Σαμ Λόους με την Aprilia, επίσης. Ο Ρινς με τη Suzuki ακολούθησε χρονικά με πτώση στη στροφή 17, ο μόνος με τραυματισμό στο χέρι.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα στη Novibet (21+).

Στη συνέχεια ο Μάρκεζ έπεσε στη στροφή 18 και ο Ιανόνε επίσης, στην 19. Ο Α. Εσπαργκαρό είχε και δεύτερη πτώση, στη στροφή 14 αυτή τη φορά, είκοσι λεπτά πριν το τέλος της περιόδου. Εφτά λεπτά πριν το τέλος, ήταν η ώρα του Μάρκεζ να έχει δεύτερη πτώση, στη στροφή 15 αυτή τη φορά.

Πέντε λεπτά πριν το τέλος, ήταν η ώρα του Λορένθο για πτώση, στη στροφή 18, τη στιγμή που προσπαθούσε να βελτιώσει το χρόνο του ώστε να μπει στη δεκάδα. Τελικά, δεν τα κατάφερε.

Οι μοναδικοί που μπόρεσαν να μείνουν πάνω στις μοτοσικλέτες και ταυτόχρονα να βελτιώσουν το χρόνο του FP2 της Παρασκευής 21 Απριλίου ήταν ο Βινιάλες, ο οποίος με 2:03.979 πήρε το στέμμα από τον Μάρκεζ, ο Πεντρόζα, ο οποίος αναρριχήθηκε στην τρίτη θέση της κατάταξης και οι Ρέντινγκ και Κράτσλοου. Ο τελευταίος ανέβηκε στην πέμπτη θέση και ο Ρέντινγκ στην 8η.

Πριν το τέλος της περιόδου, επιβεβαιώθηκε ότι η πτώση του Ρινς (Suzuki), του άφησε ως σουβενίρ ένα κάταγμα στον καρπό και δεν θα αγωνιστεί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!