Νέα κόλπα από την KTM

Πέτρος Πιτσίνης
Νέα κόλπα από την KTM
Με ένα εντελώς νέας σχεδίασης φέρινγκ εμφανίστηκε στη δεύτερη περίοδο δοκιμών στην Αμερική η αυστριακή ομάδα.

Την Παρασκευή 21 Απριλίου, κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδους των δοκιμών, η KTM εμφανίστηκε ξαφνικά με ένα φέρινγκ νέας σχεδίασης στο Όστιν, το οποίο συνδυάζει μια μεγάλη οβάλ εισαγωγή αέρα και τονισμένα πλευρικά στοιχεία. Αυτά προσομοιάζουν στα πάλαι ποτέ «φτεράκια» της περσινής χρονιάς, τα οποία ωστόσο έχουν απαγορευτεί.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα στη Novibet (21+).

Η KTM, ως νέα ομάδα, δεν υπόκειται στους περιορισμούς των υπολοίπων και έτσι έχει τη δυνατότητα να παρουσιάζει συνεχώς νέες αεροδυναμικές ιδέες, αφ’ όσον αυτές δεν αντίκεινται στους κανονισμούς.

Το νέο φέρινγκ είναι σχεδιασμένο για να αυξάνεται η κάθετη δύναμη και επομένως να βελτιώνεται η σταθερότητα στις μεγάλες ταχύτητες, αλλά και η τάση ανύψωσης του εμπρός τροχού στην πλήρη επιτάχυνση στις εξόδους των στροφών.

Σύμφωνα με τους δύο οδηγούς της ομάδας, Πολ Εσπαργκαρό και Μπράντλεϊ Σμιθ, το νέο φέρινγκ πραγματοποιεί στο ακέραιο όσα περίμεναν, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη σταθερότητα και λιγότερες σούζες.

Αμφότεροι μάλιστα έπλεξαν το εγκώμιο του Μίκα Κάλιο, του αναβάτη εξέλιξης της KTM, τονίζοντας ότι το θετικό αποτέλεσμα με το νέο φέρινγκ ήρθε μετά από εκτεταμένες δικές του δοκιμές.

Σύμφωνα με τους δύο οδηγούς, αν δεν υπάρξει ζήτημα συμμόρφωσης με τους τεχνικούς κανονισμούς, η KTM θα χρησιμοποιήσει το νέο φέρινγκ τόσο στις επόμενες περιόδους δοκιμών, την 3η και 4η που απομένουν το Σάββατο 22 Απριλίου 2017, όσο επίσης στις κατατακτήριες και στον αγώνα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!