Καταπέλτης στο Όστιν ο Βινιάλες

Καταπέλτης στο Όστιν ο Βινιάλες

Καταπέλτης στο Όστιν ο Βινιάλες

Με διαφορά που ξεπέρασε το μισό δευτερόλεπτο, ο Ισπανός αναβάτης της Yamaha άφησε πίσω τον Μάρκεζ, στην πρώτη περίοδο δοκιμών στο Όστιν.

Η δράση ξεκίνησε για τον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος, το Γκραν Πρι της Αμερικής, με τον συνήθη ύποπτο Βινιάλες να αφήνει πίσω τους πάντες στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών.

Αυτή τη φορά δεν ήταν οι αναβάτες των περιφερειακών ομάδων που κυνήγησαν τους χρόνους, όπως είχε συμβεί την ίδια περίοδο στην Αργεντινή, αλλά τα «μεγάλα ονόματα». Έτσι, πίσω από τον Βινιάλες με κάτι παραπάνω από μισό δευτερόλεπτο πιο αργό χρόνο βρέθηκε ο Μάρκεζ με την Honda, ενώ περίπου ένα δέκατο πίσω του ο Ντοβιτσιόζο με την Ducati.

Ο Γιόχαν Ζάρκο με την Yamaha της Tech3 βρέθηκε στην 4η θέση, ενώ ο Μπαουτίστα με την Ducati της Aspar στην 5η. Λορένθο, Πεντρόζα και Ρόσι ήταν πολύ κοντά μεταξύ τους, αλλά πολύ μακριά από τον πρωτοπόρο Βινιάλες, με πιο αργούς χρόνους περισσότερο από 1 δλ.

Πολύ καλή εμφάνιση έκανε για μια ακόμα φορά η Aprilia πραγματοποιώντας τον 9ο ταχύτερο χρόνο με τον Α. Εσπαργκαρό, ενώ τη δεκάδα έκλεισε ο Πετρούτσι με την Ducati της Pramac.

Η μόνη άτυχη στιγμή της περιόδου ήταν αυτή του Κράτσλοου, όπου είχε μια πτώση στην 6η στροφή της πίστας με την LCR Honda. Ωστόσο ο Βρετανός είναι καλά και συνεχίζει χωρίς τραυματισμό. Οι χρόνοι που έκανε έως εκείνη τη στιγμή ωστόσο, τον έφεραν στην 11η θέση.

Η δεύτερη περίοδος δοκιμών ξεκινάει σήμερα Παρασκευή 21 Απριλίου στις 22:05 ώρα Ελλάδας, και θα ολοκληρωθεί 45 λεπτά αργότερα. Τα μάτια σας, λοιπόν, πάντα εδώ.

Γκραν Πρι Αμερικής, αποτελέσματα FP1

1          Βινιάλες         Yamaha           2'04.923         

2          Μάρκεζ          Honda              2'05.500         

3          Ντοβιτσιόζο     Ducati              2'05.604         

4          Ζάρκο            Yamaha            2'05.790         

5          Μπαουτίστα    Ducati              2'05.833         

6          Λορένθο          Ducati              2'06.017         

7          Πεντρόζα         Honda              2'06.109         

8          Ρόσι                Yamaha           2'06.292         

9          Εσπαργκαρό    Aprilia             2'06.411         

10        Πετρούτσι        Ducati              2'06.469          

Best of internet