Βινιάλες: «Ζω για τη μοτοσικλέτα μου»

Βινιάλες: «Ζω για τη μοτοσικλέτα μου»

Ο Μάβερικ Βινιάλες τόνισε πως ζει για τη μοτοσικλέτα του κι ελπίζει να κάνει το 3 στα 3 στο Τέξας. Ρόσι: «Σημαντικοί οι βαθοί». Μάρκεζ: «Τα προβλήματα στην επιτάχυνση με κάνουν να παίρνω ρίσκα».

Βινιάλες: «Ζω για τη μοτοσικλέτα μου»

Με τη συνέντευξη Τύπου ξεκίνησε το Γκραν Πρι της Αμερικής για το Moto GP, το οποίο θα διεξαχθεί στο Όστιν του Τέξας. Σε αυτή το παρών έδωσαν οι Μάβερικ Βινιάλες, Βαλεντίνο Ρόσι, Μαρκ Μάρκεζ, Καλ Κράτσλοου και Γιόχαν Ζάρκο, με τον πρώτο να τονίζει ότι ζει για τη μοτοσικλέτα του, ενώ ελπίζει να κάνει το 3 στα 3 στις νίκες και να θέσει γερές βάσεις από πολύ νωρίς για την κατάκτηση του πρώτου τίτλου του στη μεγάλη κατηγορία.

«Αυτή η πίστα ταιριάζει στο στιλ μου και είμαι βέβαιος ότι η Yamaha θα είναι ανταγωνιστική εδώ. Είμαστε σε καλό επίπεδο κι αν δώσουμε το 100% θα παλέψουμε για τη νίκη. Πρέπει να κάνω έναν έξυπνο αγώνα, καθώς πρέπει να διαχειριστούμε σωστά τα ελαστικά για τα τελευταία στάδια του αγώνα.

Στόχος μας είναι η νίκη κι αν δεν τα καταφέρουμε, τότε και η δεύτερη θέση θα είναι καλή. Δεν πρέπει να κάνουμε λάθη. Τώρα ζω για τη μοτοσυκλέτα μου και προπονούμαι έτσι ώστε να είμαι γρήγορος και ανταγωνιστικός», ήταν τα λόγια του. Από τη μεριά του, ο Βαλεντίνο Ρόσι τόνισε τη σημαντικότητα των βαθμών στις αρχές της σεζόν.

Live Streaming στα κορυφαία πρωταθλήματα & Cash out για τον έλεγχο κάθε στοιχήματος (21+)!

«Το να παίρνεις βαθμούς πάντα είναι σημαντικό στην αρχή της σεζόν. Μετά έρχεται η Ευρώπη και μερικές ευνοϊκές για μένα πίστες. Ελπίζω να έχω καλύτερη αίσθηση απ' ό,τι στην Αργεντινή, αν και είμαι ικανοποιημένος με το βασικό στήσιμο», ανέφερε ο «Γιατρός». Με τη σειρά του, ο Μαρκ Μάρκεζ στάθηκε στα προβλήματα που έχει στην επιτάχυνση, τα οποία τον κάνουν να παίρνει ρίσκα.

«Νιώθω δυνατός πάνω στη μοτοσικλέτα. Οπωσδήποτε πρέπει να βελτιωθώ, αλλά αυτή είναι μια πίστα στην οποία σίγουρα μπορούμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, το πρώτο μας για το 2017. Τα προβλήματα στην επιτάχυνση με κάνουν να παίρνω πολλά ρίσκα στα φρένα. Αλλάξαμε το στήσιμο από το Κατάρ στην Αργεντινή. Και αυτό άλλαξε την αίσθησή μας όταν ψάχνουμε το όριο.

Η κατάσταση είναι ίδια όπως πέρυσι, που πήρα ρίσκα στον τελευταίο αγώνα επειδή πίστευα ότι ήμουν δυνατός και μπορούσα τη νίκη. Ίσως δεν είμαστε 100% έτοιμοι ακόμα να παίρνουμε ρίσκα, αλλά η σεζόν μόλις ξεκίνησε και πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι». Όσο για τον Βινιάλες, δεν τον εκπλήσσει που είναι τόσο ανταγωνιστικός.

«Είναι εντυπωσιακός, αλλά δεν ήταν έκπληξη αυτό για εμένα. Θα προσπαθήσω να τον σταματήσω το συντομότερο». Από εκεί και πέρα, ο Καλ Κράτσλοου συμπλήρωσε το βάθρο στην Αργεντινή, όμως ξεκαθάρισε πως θα είναι δύσκολο να το επαναλάβει στο Όστιν. «Κι εδώ θα είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα, αλλά θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να είμαι ανταγωνιστικός.

Μ' αρέσει η πίστα, αν και θα χρειαστώ χρόνο για να είμαι γρήγορος. Μερικές φορές, δυστυχώς, ξεπερνάς το όριο. Τα φρένα παραμένουν το δυνατό μας σημείο, αλλά πρέπει να βρούμε ένα καλύτερο βασικό στήσιμο για τους επόμενους γύρους». Τέλος, ο Γιόχαν Ζάρκο δήλωσε ικανοποιημένος από το ντεμπούτο του στο Moto GP.

«Είμαι ικανοποιημένος με το ξεκίνημά μου στη σεζόν και ειδικότερα με την εμπιστοσύνη που έχω στη μοτοσυκλέτα. Στόχος μας δεν είναι ο τίτλος, αλλά να μάθουμε και να προχωρήσουμε μπροστά με τη μοτοσικλέτα. Μετά το Κατάρ ήταν λίγο περίεργα τα πράγματα, καθώς πολλοί άρχιζαν να μιλάνε για μένα... περισσότερο απ' όταν κέρδιζα τίτλους στην Moto2. Θα ήταν ωραίο αν οι φίλαθλοι είχαν το ίδιο ενδιαφέρον και για τις μικρότερες κατηγορίες».

Best of internet