Γιατί η Red Bull απειλεί να αποχωρήσει από την F1;

Πέτρος Πιτσίνης
Γιατί η Red Bull απειλεί να αποχωρήσει από την F1;
Σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα της Φόρμουλα 1, ο σύμβουλος της αυστριακής ομάδας θέτει όρους για να παραμείνει αυτή στο πρωτάθλημα μετά το 2020.

Το συμβόλαιο της Red Bull με την F1 λήγει το 2020 και η ομάδα δεν δείχνει πρόθυμη να ανανεώσει την παρουσία της σε αυτή, αν δεν αλλάξουν πολλά όσον αφορά στους κινητήρες.

Με δύο ομάδες και τέσσερα αυτοκίνητα στο grid, οι όροι που θέτει αποκτούν ιδιαίτερη ισχύ και σημασία, ειδικά όταν εκφράζονται όχι από ένα οποιοδήποτε μέλος της Red Bull ή της Toro Rosso, αλλά από τον αγωνιστικό σύμβουλο και δεξί χέρι του Ντίτριχ Μάτεζιτς, τον Χέλμουτ Μάρκο.

Ο αυστριακός δήλωσε πως: «Το αργότερο το 2021, ένας ανεξάρτητος προμηθευτής κινητήρων θα πρέπει να έρθει στην F1. Αυτό είναι περισσότερο από απαραίτητο. Μιλάμε για μια πολύ λιγότερο πολύπλοκη μονάδα ισχύος, ένα απλό αγωνιστικό μοτέρ. Υπάρχουν αρκετοί κατασκευαστές που μπορούν να το προσφέρουν. Μάλιστα, περιμένουμε τόσο από τους νέους ιδιοκτήτες της F1, όσο και από τη FIA, να προτείνουν μια λύση μέχρι το αργότερο το τέλος της φετινής σεζόν. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε η παραμονή μας δεν είναι εξασφαλισμένη».

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Η Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Όχι μόνο όρους, λοιπόν, αλλά και χρονικό περιθώριο για την πραγμάτωσή τους βάζει ο Μάρκο, έτσι ώστε να προλάβει τις εξελίξεις. Να υπενθυμίσουμε ότι τα όσα ζητάει ο Αυστριακός είναι και αυτά που συμφωνήθηκαν ως γενικές κατευθύνσεις για την εξέλιξη της επόμενης γενιάς κινητήρων, στην συνάντηση της FIA με τη διοίκηση της F1, τις ομάδες και τους κατασκευαστές κινητήρων στο Παρίσι, στα τέλη Μαρτίου του 2017.

Ωστόσο αυτό που επιθυμεί η Red Bull είναι κάτι πολύ περισσότερο, δηλαδή ίσες ευκαιρίες για όλες τις εμπλεκόμενες ομάδες. Κάτι τέτοιο σίγουρα δεν θα είναι προς το συμφέρον της Ferrari, της Mercedes ή της Renault, θα βρει όμως σύμφωνες τις Williams, McLaren, Force India και Sauber οι οποίες, μαζί με τις δύο ομάδες του Μάτεζιτς, αποτελούν ένα ίσως όχι τόσο ισχυρό αλλά σίγουρα πολυάριθμο λόμπι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!