Τεράστια η ανταπόκριση για τον άτυχο οδηγό της F4 (vid+pics)

Πέτρος Πιτσίνης
Τεράστια η ανταπόκριση για τον άτυχο οδηγό της F4 (vid+pics)
H καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων για τον οδηγό που έχασε τα κάτω άκρα του σε αγώνα της F4, κατάφερε να φέρει το διπλάσιο από το ζητούμενο ποσό μέσα σε λίγες ώρες.

Μέσω της ιστοσελίδας συγκέντρωσης χρημάτων justgiving.com, η οικογένεια και η αγωνιστική ομάδα του Μπίλι Μόνγκερ, του 17χρονου οδηγού που έχασε τα δύο του πόδια μετά από ατύχημα σε αγώνα της F4 στο Ντόνιγκτον, κατάφερε να συγκεντρώσει μέσα σε λίγες ώρες το διπλάσιο από το ποσό που απαιτείτο για την αποκατάστασή του.

Υπενθυμίζουμε ότι το τρομακτικό και σπάνιο αυτό ατύχημα συνέβη στις 16 Απριλίου του 2017, όταν το μονοθέσιο του άτυχου οδηγού χτύπησε με σφοδρότητα, χωρίς να προλάβει να φρενάρει, άλλο μονοθέσιο που είχε ακινητοποιηθεί στη πίστα.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Η Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Ο Μόνγκερ ακολουθούσε προπορευόμενο αυτοκίνητο και ακριβώς τη στιγμή που κινήθηκε δεξιά αλλάζοντας τη γραμμή του, χωρίς όμως να έχει ορατότητα λόγω της εγγύτητας με το εμπρός κινούμενο μονοθέσιο, αμέσως έπεσε επάνω στον σταματημένο συναθλητή του Πάτρικ Πάσμα.

Τόση ήταν η σφοδρότητα της πρόσκρουσης, που τα δύο μονοθέσια έγιναν στην κυριολεξία ένα, ενώ, για τον απεγκλωβισμό του Μόνγκερ χρειάστηκε να περάσουν δύο ολόκληρες ώρες.

Λόγω του on board video που κυκλοφόρησε τάχιστα online, παρά τις ημέρες του Πάσχα, η παγκόσμια αγωνιστική κοινότητα και φίλοι των motorsport ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της οικογένειας για την οικονομική στήριξη της μεγάλης ιατρικής περιπέτειας που έχει ν αντιμετωπίσει ο νεαρός.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μέχρι την Τετάρτη 19 Απριλίου είχαν συγκεντρωθεί στην ιστοσελίδα κοινωνικής χρηματοδότησης justgiving.com μόλις 94.000 λίρες, όπως μπορείτε να διαβάσετε και στο σχετικό μας άρθρο, από το ποσό των 260.000 λιρών που ήταν ο στόχος.

Σήμερα Παρασκευή 20 Απριλίου, το ποσό αυτό έχει ξεπεράσει τις 520.000€ και συνεχώς αυξάνεται. Είναι πραγματικά εντυπωσιακή και συγκινητική η ανταπόκριση του κοινού και των συναθλητών του νεαρού από κάθε μηχανοκίνητο πρωτάθλημα και πραγματικά αξίζει κάθε ευρώ που θα δοθεί, ώστε να μετατραπεί η τεράστια ατυχία σε αφορμή για μια διαφορετική μεν, αλλά χωρίς προβλήματα ζωή.

Χαρακτηριστική είναι η άμεση κινητοποίηση οδηγών και ομάδων της F1, όπως μπορείτε να δείτε στο αντίστοιχο ρεπορτάζ. Μάλιστα, δημοσιεύματα στο βρετανικό Τύπο αναφέρουν ότι μόνο από τον Λιούς Χάμιλτον και το Τζένσον Μπάτον, το ποσό που αποδόθηκε στον μικρό Μπίλι ξεπέρασε τις 380.000 λίρες Αγγλίας. Μπράβο!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!