Μία ανάβαση, μία ιστορία! (vids & pics)

Gazzetta team
Μία ανάβαση, μία ιστορία! (vids & pics)
Η Ανάβαση Διονύσου επέστρεψε πέρυσι στην καθημερινότητα του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού και έχει πλούσια ιστορία. Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες του φετινού αγώνα.

Για την Ανάβαση Διονύσου ετοιμάζονται όσοι οδηγοί θα λάβουν μέρος σε αυτόν τον αγώνα, που έχει μεγάλη ιστορία στην... πλάτη της. Πέρυσι επέστρεψε στην καθημερινότητα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έπειτα από απουσία 40 ετών, και πλέον έχουν μπει στην τελική ευθεία για τον φετινό αγώνα.

Αυτός θα λάβει χώρα το διήμερο 29-30 Απριλίου, με το πρώτο αυτοκίνητο να ξεκινάει στις 10:00 το πρωί αμφότερες τις ημέρες.

Μάλιστα, για την καλύτερη διοργάνωση του ενός αθλητικού γεγονότος υψηλού επιπέδου η Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής (ΕΛΛΑΔΑ), που διοργανώνει τον αγώνα, έχει τη βοήθεια και τη στήριξη της Τοπικής Κοινωνίας και Αυτοδιοίκησης, της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μαραθώνα (ΚΕΔΜΑ), που είναι συνδιοργανωτής, του Δήμου Μαραθώνα, που προσφέρει την αιγίδα του, της Κοινότητας Νέας Μάκρης και της Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνιών Δήμου Μαραθώνα.

Όσο για τη διαδρομή, έχει μήκος 5,5 χιλιόμετρα και θα ξεκινήσει από τον οικισμό Ανατολή Νέας Μάκρης και θα τερματίσει στον Άγιο Πέτρο του Διονύσου.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο αγώνας προσμετρά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων και αποτελεί τον δεύτερο γύρο της σεζόν, ενώ ο φωτογράφος Τάσος Αρωνίτης και οι οδηγοί Τάσος Μαρκουΐζος «Ιαβέρης», Μανώλης Μακρινός μοιράζονται τις αναμνήσεις τους από την Ανάβαση Διονύσου τη δεκαετία του 1970.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!