Η Yamaha δεν ταιριάζει στο στιλ του Βινιάλες

Πέτρος Πιτσίνης
Η Yamaha δεν ταιριάζει στο στιλ του Βινιάλες
Μέχρι στιγμής είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του πρωταθλήματος. Κι όμως ο Ισπανός δεν νοιώθει τόσο άνετα με τη μοτοσικλέτα του.

Ο Μάβερικ Βινιάλες είναι ένα χαρισματικός οδηγός και σίγουρα μελλοντικός παγκόσμιος πρωταθλητής. Ταυτόχρονα, η Yamaha είναι η πιο ολοκληρωμένη μοτοσικλέτα σήμερα στο MotoGP.
Παρότι όμως ο Ισπανός κατάφερε να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος των δοκιμών του χειμώνα, ο ταχύτερος στις δοκιμές και ο νικητής των δύο πρώτων αγώνων του φετινού πρωταθλήματος, δεν νοιώθει ότι δίνει το 100% των δυνατοτήτων του.
Αυτό αναφέρει σε συνέντευξή του ο υπεύθυνος τεχνικός της ομάδας για τον Βινιάλες, και πρώτην του Λορένθο, ο Ισπανός Ραμόν Φόρτσαντα. "Μάγος" των αναρτήσεων και υπεύθυνος πολλών πρωταθλημάτων για την Yamaha, έμεινε στη θέση του μετά την αποχώρηση του Λορένθο για να αναλάβει τον Βινιάλες.
"Ο Βινιάλες θα ήθελε να φρενάρει πιο αργά και να στρίβει νωρίτερα, όπως οι αναβάτες της Honda. Όμως η Yamaha είναι μια μοτοσικλέτα με μεγάλη σταθερότητα μέσα στη στροφή και πολύ καλή έξοδο. Αυτό δεν αρέσει στον Βινιάλες και προσπαθεί να προσαρμοστεί αλλάζοντας το στιλ της οδήγησής του". δήλωσε σε συνέντευξή του ο έμπειρος τεχνικός.
Το γεγονός αυτό το έχει αναφέρει και ο ίδιος ο Βινιάλες στο παρελθόν, καθώς έχει ένα ιδιαίτερα επιθετικό στιλ οδήγησης, που δεν ταιριάζει όμως με την απόλυτη σταθερότητα της Yamaha και τις όχι τόσο μεγάλες απαιτήσεις της μέσα στη στροφή.
"Όπως και κάθε οδηγός, έστι και ο Βινιάλες θα ήθελε μια Honda στην είσοδο της στροφής, μια Yamaha μέσα στη στροφή και μια Ducati στις ευθείες. Όμως αυτό είναι προφανώς αδύνατο. Μέχρι στιγμής πάντως, εμείς έχουμε καταφέρει την καλύτερη ισορροπία" ανέφερε ο Φόρτσαντα.
Φανταστείτε λοιπόν ότι ο 22 ετών Βινιάλες καταφέρνει να κυριαρχεί διατηρώντας σε ύπνωση τα επιθετικά του ένστικτα. Αν του δώσουν και μια μοτοσικλέτα ακριβώς στα μέτρα του, ο ανταγωνισμός θα εξελίσσεται μόνο πίσω από αυτόν;

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Η Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!