Πού θα είναι το μέλλον του Αλόνσο;

Gazzetta team
Πού θα είναι το μέλλον του Αλόνσο;
Ο Φερνάντο Αλόνσο φαίνεται πως τσεκάρει, ήδη, τις επιλογές του για το 2018, με δημοσίευμα να τον θέλει να έχει ξεκινήσει συζητήσεις με τη Renault, ενώ φέρεται να έχει υπογράψει με την Porsche για τη συμμετοχή του στο Λε Μαν.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα στη Novibet (21+).

Εν έτει 2016 ο Φερνάντο Αλόνσο έλεγε πως από τους νέους κανονισμούς θα εξαρτηθεί το αν θα συνεχίσει στη Formula1 και μετά το 2017, καθώς στο τέλος της χρονιάς λήγει το συμβόλαιό του με τη McLaren.

Ωστόσο, είναι άλλος ο... πονοκέφαλος που έχει ο Ισπανός λόγω των πολλών προβλημάτων του κινητήρα της Honda, που έκαναν την εμφάνισή τους και στο Μπαχρέιν, όπου ο ίδιος... έμεινε σε κατατακτήριες δοκιμές και αγώνα, τη στιγμή που ο Στόφελ Φαντόρν δεν εκκίνησε καν.

Γι' αυτό και ήρθε, όπως είναι λογικό, η αντίδρασή του από το team radio κατά τη διάρκεια του αγώνα ότι «δεν έχω τρέξει ποτέ στη ζωή μου με πιο αδύναμο κινητήρα. Πώς με προσπέρασαν έτσι μονοθέσια που βρίσκονταν 300 μέτρα πίσω μου;».

Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής μόνο ικανοποιημένος δεν είναι από τα όσα βλέπει μέχρι στιγμής στην ομάδα του Γουόκινγκ, γι' αυτό και φαίνεται ότι τσεκάρει τις επιλογές του για το 2018. Μάλιστα, η γερμανική εφημερίδα Bild αναφέρει πως έχει ξεκινήσει συζητήσεις με τη Renault, ώστε να επιστρέψει στην ομάδα με την οποία βρέθηκε στην κορυφή του κόσμου.

Ο 35χρονος έχει και την επιλογή της Mercedes, αφού είναι υποψήφιος και για μία θέση στην ομάδα του Μπράκλεϊ ενόψει της επόμενης χρονιάς. Ωστόσο, η επιστροφή στην ομάδα που του χάρισε δύο τίτλους θα του δώσει μεγαλύτερο κίνητρο, προκειμένου να βρίσκεται τουλάχιστον στην πρώτη δεκάδα και στους βαθμούς σε κάθε αγώνα, ενώ ακόμα έχει διασυνδέσεις με την πρώην ομάδα του ο Φλάβιο Μπριατόρε, που είναι σύμβουλος του Αλόνσο και ουσιαστικά αποτελεί τον μάνατζέρ του.

Συνάμα, η Renault έχει κάνει βήματα προόδου και σιγά-σιγά επιστρέφει σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Η μεταγραφή του Νίκο Χούλκενμπεργκ φέτος ήταν, ήδη, ένα σημαντικό βήμα προς τα μπροστά, και με την επικείμενη προσθήκη του Αλόνσο θα έχει ένα δυνατό οδηγικό δίδυμο.

Βέβαια, οι Γάλλοι δεν κάνουν κάποιο σχόλιο επί του θέματος και προς το παρόν τηρούν σιγή ιχθύος, όμως σίγουρα θα έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Πάντως, ο Αλόνσο δε βιάζεται να κάνει την επιλογή του, καθώς επικεντρώνεται στη φετινή σεζόν, η οποία έχει αρκετούς... πονοκεφάλους, τη στιγμή που ο Ζακ Μπράουν θέλει να τον κρατήσει στη McLaren, αλλά μάταια.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η ισπανική εφημερίδα Marca κάνει λόγο για υπογραφή του Αλόνσο με την Porsche, ώστε να λάβει μέρος στις 24 Ώρες του Λε Μαν το 2018. Όλα αυτά την ώρα που έχει ανακοινώσει πως θα τρέξει στα IndyCars αντί για το Γκραν Πρι του Μονακό.

Οπότε λέτε οι συζητήσεις με τη Renault να μην καταλήξουν πουθενά και να τον δούμε εκτός F1 την επόμενη χρονιά ή μήπως αλλάξει γνώμη αν η McLaren επανέλθει στους κινητήρες της Mercedes; Οι απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα θα δοθούν στην πορεία και η λεγόμενη silly season του καλοκαιριού αναμένεται... καυτή για τον επί 32 φορές νικητή και κάτοχο 22 pole position στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ παγκοσμίως.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!