Μ4 CS: Η αρχή μιας νέας εποχής της Μ! (pics)

Gazzetta team
Μ4 CS: Η αρχή μιας νέας εποχής της Μ! (pics)
Σε μία νέα εποχή μπαίνει η κατηγορία Μ της BMW, με την αρχή να γίνεται με την M4 CS.

Ένα από τα πιο σεβαστά ονόματα της BMW αποτελεί η Μ4, ενώ για τη γερμανική μάρκα είναι αρκετά σημαντική η κατηγορία Μ. Αυτή μπαίνει σε μία νέα εποχή και η αρχή γίνεται με την Μ4 CS, η οποία παρουσιάστηκε επίσημα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σανγκάης. Αυτή φέρει αρκετές αλλαγές, σε σύγκριση με την κανονική Μ4 και η πρώτη έχει να κάνει με τον κινητήρα.

Αυτό θα είναι ένας βενζίνης με twin-turbo 3.0 λίτρων με 6 κυλίνδρους σε ευθεία, που κάνει το εν λόγω μοντέλο το πιο ισχυρό της Μ, καθώς θα αποδίδει 454 ίππους και 600 Nm ροπή, κάτι που σημαίνει 29 ίππους και 50 Nm παραπάνω από την απλή Μ4.

Από εκεί και πέρα, έχουμε μία ανανεωμένη έκδοση του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων 7 σχέσεων με διπλό συμπλέκτη της Μ4, ενώ δε θα υπάρχει οψιόν για μηχανικό, ενώ το βάρος της έχει μειωθεί στα 1580 κιλά.

Άλλες αλλαγές, που συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο της M4 CS, είναι νέα στοιχεία αεροδυναμικής για την ενίσχυση της κάθετης δύναμης, πάνελ ελαφρέων βαρών από ανθρακονήματα, πιο ισχυρά φρένα με τέσσερα πιστόνια μπροστά και δύο πίσω με μπλε δαγκάνες και ατσάλινα δισκόφρενα, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα για έξι πιστόνια μπροστά, τέσσερα πίσω με χρυσές δαγκάνες και κεραμικά δισκόφρενα από ανθρακονήματα.

Επίσης, διαθέτει νέους τροχούς σε στιλ DTM, νέα ελαστικά Pilot Sport Cup της Michelin, 265/35 ZR/19 μπροστά και 285/30 ZR20 πίσω, και αναβαθμισμένη ανάρτηση. Στο εσωτερικό συνατάμε το τιμόνι της Alcantara και πολλά... ντυσίματα της εν λόγω εταιρείας, ενώ το νέο αυτό μοντέλο βγαίνει σε μπλε, γκρι, λευκό, μαύρο και βαθύ μπλε.

Όσον αφορά τις επιδόσεις της, χρειάζεται μόλις 3,9 δεύτερα για να επιταχύνει από στάση σε 100 χλμ./ώρα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 280 χλμ./ώρα. Τέλος, να σημειωθεί ότι την M4 CS θα ακολουθήσει η M2 CS, η οποία αναμένεται στις εκθέσεις μέχρι τις αρχές του 2019.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!