Το όραμα της Renault για τη Formula1 (pics)

Gazzetta team
Το όραμα της Renault για τη Formula1 (pics)
Η Renault πήγε δέκα χρόνια μπροστά στη Formula1 και παρουσίασε την RS 2027 Vision στη Σανγκάη, δείχνοντας το όραμά της για το μέλλον του σπορ.

Παίξε νόμιμα στοίχημα από υπολογιστή ή κινητό με μεγάλες αποδόσεις (21+).

Μπορεί ακόμα να μην έχουν συζητηθεί οι κανονισμοί, καθώς ακόμα έχουμε πολύ μέλλον μέχρι τότε, όμως η Renault έχει όραμα για το μέλλον της Formula1. Αυτό ονομάζεται RS 2027 Vision, το οποίο παρουσίασε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σανγκάης.

Το εν λόγω concept... φοράει και πάλι έναν V6 κινητήρα με τούρμπο, με τον οποίο κινούνται τα τωρινά μονοθέσια της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, κι ένα σύστημα ανάκτησης της κινητικής ενέργειας δύο μερών. Αυτό αποδίδει από μόνο του 670 ίππους, ενώ ο V6 εκτοξεύει την ισχύ στους 1341 ίππους, τη στιγμή που το concept ζυγίζει μόνο 600 κιλά.

Από εκεί και πέρα, η RS 2027 Vision είναι διαφορετική στον σχεδιασμό, σε σύγκριση με τα τωρινά μονοθέσια της F1, καθώς έχει νέα στοιχεία αεροδυναμικής, αλλά και κλειστό κόκπιτ, το οποίο έχει συζητηθεί έντονα πριν πέσει στο... τραπέζι το Halo, που έχει δοκιμαστεί κιόλας αρκετές φορές.

Επίσης, διαθέτει διάφορες τεχνολογίες, όπως η αυτόνομη οδήγηση, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια της παρουσίας του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα, ώστε το μονοθέσιο να κινείται με μία μέση ταχύτητα, καθώς και επικοινωνία μεταξύ των μονοθεσίων για να τα λένε οι πιλότοι και όσο είναι σε εξέλιξη ο αγώνας ή οι ελεύθερες και κατατακτήριες δοκιμές.

«Ένας ρόλος της Renault Sport Racing είναι να προβλέπει το μέλλον της Formula1, ώστε να αντλεί έναν μέγιστο αριθμό οπαδών σ' ένα περιβάλλον συνεπές με τους στόχους του γκρουπ της Renault. Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε εμπνευσμένες συζητήσεις με την αγωνιστική κοινότητα και τους οπαδούς μέσω αυτού του concept, που είναι το αποκορύφωμα των ιδεών μας και των επιθυμιών μας», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας της Renault στην F1, Σιρίλ Αμπιτεμπούλ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!