Zαν Αλεζί: «Πεινασμένη Ferrari, χορτασμένη Mercedes»

Πέτρος Πιτσίνης
Zαν Αλεζί: «Πεινασμένη Ferrari, χορτασμένη Mercedes»
Ο Γάλλος πρώην οδηγός της Scuderia εξηγεί το μυστικό της επιτυχίας των «Κόκκινων» για εφέτος και διαπιστώνει μία τάση κορεσμού στη Mercedes.

Εχουν περάσει δέκα χρόνια από την τελευταία φορά, που κατέκτησε μία Ferrari το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula. Αυτό είχε συμβεί το 2007 με οδηγό τον Κίμι Ραϊκόνεν, αν πιστέψουμε όμως τα λεγόμενα του Ζαν Αλεζί στην ελβετική εφημερίδα Blick, τότε είναι πιθανόν να βιώσουμε εφέτος κάτι ανάλογο.

Ο πρώην οδηγός της Ferrari ερμήνευσε με τον δικό του τρόπο την υπεροχή της Scuderia στην αρχή της εφετινής σεζόν, όπου ο Φέτελ έχει καταγράψει ήδη δύο νίκες σε τρία Γκραν Πρι, έναντι μόνον ενός της Mercedes με τον Λιούις Χάμιλτον.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Η Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Σύμφωνα με τον Γάλλο, που έχει κατακτήσει μία νίκη σε αγώνα της Formula 1 (το 1995 στο Μόντρεαλ του Καναδά), τα πράγματα είναι απολύτως ξεκάθαρα: «Το πλεονέκτημα το έχει σαφέστατα η πλευρά της Ferrari. Είναι πιο πεινασμένοι».

Μάλιστα ο Αλεζί δεν αρκείται σε αυτή τη δήλωση, αλλά εξηγεί ότι «η Mercedes δείχνει κάπως κορεσμένη (χορτασμένη) και ξαφνικά διαπιστώνει, ότι δεν είναι πλέον τόσο εύκολο να νικήσει. Ετσι κάνει και στρατηγικά λάθη».

Ουσιαστικά ο Αλεζί υποστηρίζει, ότι η Mercedes αιφνιδιάστηκε από την ανταγωνιστικότητα της Ferrari και του Φέτελ, εκνευρίστηκε και γιαυτό έγινε πλέον επιρρεπής σε λάθη στρατηγικής στον αγώνα.

Εσείς τι λέτε; Θεωρείτε σωστά τα λεγόμενα του Αλεζί;

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!