Eρωτας με τη μικρή μπερλίνα της Mercedes (vid & pics)

Πέτρος Πιτσίνης
Eρωτας με τη μικρή μπερλίνα της Mercedes (vid & pics)
Στην έκθεση της Σανγκάης θα μας αποκαλύψει η Mercedes με το κομψό και αεροδυναμικό Concept A Sedan, πώς θα είναι η μελλοντική τετράθυρη έκδοση της A-class.

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και η Mercedes θα παρουσιάσει όντως στην έκθεση της Σανγκάης (20 έως 28 Απριλίου) ένα νέο κόμπακτ μοντέλο. Το Concept A Sedan χαρακτηρίζεται προς το παρόν ως πρωτότυπο, ταυτίζεται όμως σε μεγάλο βαθμό σχεδιαστικά με το μοντέλο παραγωγής, το οποίο εκτιμάται ότι θα αποκαλυφθεί επίσημα τον επόμενο χρόνο.

Πρόκειται ουσιαστικά για την τετράθυρη εκδοχή της A-class, με την οποία θα εμπλουτισθεί η γκάμα των κόμπακτ μοντέλων της Mercedes, ώστε να φτάσει ο αριθμός τους τα επόμενα χρόνια τα οκτώ.

Το εντυπωσιακό πρωτότυπο διαθέτει κοντούς προβόλους και γραμμές, οι οποίες συνδυάζουν την κομψότητα με την αεροδυναμικότητα. Σήμα κατατεθέν αποτελούν σίγουρα τα φωτιστικά σώματα της μάσκας με τις χαρακτηριστικές γρίλιες και το τεράστιο αστέρι της Mercedes στο κέντρο τους. Επίσης το πίσω μέρος εναρμονίζεται καλύτερα στο υπόλοιπο αμάξωμα σε σύγκριση με τη σημερινή Mercedes CLA.

Το μοντέλο, που παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες στην έκθεση Auto Shanghai διαθέτει 4,57 μ. μήκος, 1,87 μ. πλάτος και 1,46 μ. ύψος, ενώ οι ζάντες ελαφρού κράματος 20 ιντσών και οι κρυφές λαβές στις πόρτες αναδεικνύουν τον σπορτίφ χαρακτήρα του.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα μάθουμε σίγουρα κατά την επίσημη πρεμιέρα της μικρής γερμανικής μπερλίνας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!