Ανεβαίνει στη λίστα των ρεκόρ ο Χάμιλτον

Gazzetta team
Ανεβαίνει στη λίστα των ρεκόρ ο Χάμιλτον
Ανοδική είναι η πορεία του Λιούις Χάμιλτον στη λίστα των ρεκόρ, καθώς ανέβηκε στο βάθρο για 107η φορά στην καριέρα του και ξεπέρασε τον Αλέν Προστ.

Μπορεί αυτή τη φορά να μην πανηγύρισε τη νίκη, όμως ο Λιούις Χάμιλτον εξακολουθεί να ανεβαίνει στη λίστα των ρεκόρ. Με τη δεύτερη θέση του στο Μπαχρέιν, ο Βρετανός έφτασε τις 107 παρουσίες στο βάθρο και ξεπέρασε τον Αλέν Προστ για να μείνει μόνος δεύτερος στη σχετική λίστα.

Βέβαια, απέχει πολύ από τις 155 του Μίκαελ Σουμάχερ, ενώ το Νο 107 του Χάμιλτον ήρθε στην 191η συμμετοχή του. Επίσης, συνέχισε το σερί του στα βάθρα, που έφτασε στους 8 αγώνες και θέλει άλλα τόσα για να ισοφαρίσει το δικό του ρεκόρ και άλλα 11 για να πιάσει το ρεκόρ των 19, το οποίο κατέχει και πάλι ο Σουμάχερ.

Live Streaming στα κορυφαία πρωταθλήματα & Cash out για τον έλεγχο κάθε στοιχήματος (21+)!

Από τη μεριά του, ο Βαλτέρι Μπότας κατέκτησε την πρώτη pole position της καριέρας του, έγινε ο πέμπτος Φινλανδός που το πράττει αυτό (Κέκε Ρόσμπεργκ, Μίκα Χάκινεν, Κίμι Ραϊκόνεν, Χέικι Κοβαλάινεν οι άλλοι τέσσερις) και πρώτος μετά το 2008 (Ραϊκόνεν, Γαλλία), τη στιγμή που πήγε στα 11 πόντιουμ κι έπιασε τους Γιάρνο Τρούλι, Κρις Έιμον και Πάτρικ Ταμπάι.

Μιας και αναφερόμαστε σε Φινλανδούς, ο Κίμι δεν κατάφερε να αυξήσει το ρεκόρ που κατέχει με τους τερματισμούς στο βάθρο στην έρημο του Μπαχρέιν, καθώς έχει οχτώ, περισσότερους από κάθε άλλον οδηγό. Μάλιστα, είναι μόλις η δεύτερη φορά τα τελευταία έξι χρόνια που ο Iceman δεν ήταν στο πόντιουμ του Σακχίρ.

Τέλος, να σημειωθεί ότι οι Φερνάντο Αλόνσο και Λανς Στρολ έκαναν το 3 στα 3 στις εγκαταλείψεις και αναζητούν τον αγώνα που θα καταφέρουν να δουν την καρό σημαία, αν και ο Ισπανός πήρε θέση στην κατάταξη ως 14ος επειδή είχε συμπληρώσει πάνω από το 90% του αγώνα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!