Αποκάλυψη για το ηλεκτρικό SUV της Skoda

Πέτρος Πιτσίνης
Αποκάλυψη για το ηλεκτρικό SUV της Skoda
Το πρωτότυπο Vision E θα το βλέπαμε για πρώτη φορά στη διεθνή έκθεση της Σανγκάης στις 19 Απριλίου 2017 αλλά η online κοινότητα είχε άλλα σχέδια.

Οι επίσημες εικόνες του νέου πρωτότυπου ηλεκτρικού SUV της Skoda δεν μπόρεσαν τελικά να κρατηθούν κρυφές μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου. Στις αρχές του μήνα η Skoda είχε ανακοινώσει την ύπαρξή του με τρία σκίτσα. Ωστόσο οι πραγματικές του εικόνες διέρρευσαν στο διαδίκτυο και αυτές είναι οι πρώτες που συλλέξαμε για εσάς.

Με δυναμικές αναφορές από κουπέ αμαξώματα, το πρωτότυπο αυτό SUV της Skoda αποτελεί τον προπομπό μιας νέας γενιάς αυτοκινήτων, που θα έχουν ως κοινό παρονομαστή την ηλεκτρική πρόωση και τις δυνατότητες αυτόνομης κίνησης.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Η Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Το Vision E χρησιμοποιεί το πλαίσιο MEB του ομίλου της VW το οποίο έχει δημιουργηθεί για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα και έχει δύο κινητήρες, ένα στον εμπρός και ένα στον πίσω άξονα, συνολικής ισχύος 305 ίππων. Έτσι το μοντέλο, εκτός από ταχύτατο, θα είναι και τετρακίνητο, σε ποσοστό που θα ορίζεται από τις ανάγκες κίνησης και το επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης.

Η αυτονομία του θα φτάνει και θα ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα, ενώ από άποψη διαστάσεων ανήκει στη μεσαία κατηγορία των SUV, με μήκος 4,6 και πλάτος 1.9 μέτρα.

Εκτός από ηλεκτρικό, όπως ήδη αναφέραμε, το Vision E θα είναι και αυτόνομο, με τεχνολογία επιπέδου 3. Δηλαδή θα μπορεί να διατηρεί τη λωρίδα του, να ξεκινά και να σταματά αυτόματα και τέλος να πραγματοποιεί προσπεράσεις και να σταθμεύει με την παρουσία όμως του οδηγού και την προϋπόθεση της δυνατότητας άμεσης ανάκτησης του ελέγχου.

Στο εσωτερικό, όπως μπορείτε να δείτε στο σχετικό σκίτσο, η σχεδίαση είναι αφαιρετική, ενώ οι χώροι μεγάλοι. Ένα ακόμα τρικ που έχει προσθέσει η Skoda, κάνει ευκολότερη την επιβίβαση και αποβίβαση: με το άνοιγμα της πόρτας, το αντίστοιχο κάθισμα εμπρός ή πίσω στρέφεται προς τον επιβάτη κατά 20 μοίρες, ώστε αυτός να κάθεται πολύ εύκολα και άκοπα σε αυτό.

Το πρωτότυπο της Skoda αποτελεί στην ουσία το πρώτο αυτοκίνητο μιας νέας εποχής για την εταιρεία. Η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει το 2020 και ως το 2025, η Skoda προγραμματίζει την παρουσίαση 5 ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε διάφορες κατηγορίες μεγέθους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!