Διέρρευσε το Citroen C5 Aircross

Πέτρος Πιτσίνης
Διέρρευσε το Citroen C5 Aircross
Λίγες μόλις μέρες πριν την επίσημη παρουσία του στην έκθεση της Σανγκάης, το νέο μεγάλο SUV της γαλλικής εταιρείας αποκαλύφθηκε online.

Δεν πέρασαν παρά ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της Citroen για την παρουσίαση του νέου Citroen C5 Aircross στην έκθεση της Σανγκάης, στην Κίνα και διέρρευσαν στο διαδίκτυο οι κανονικές, αλλά όχι επίσημες φωτογραφίες του μοντέλου. Η Citroen είχε δώσει στη δημοσιότητα μόνο 3 σκίτσα του νέου της μοντέλου.

Εντυπωσιακό και στην μορφή παραγωγής, το C5 Aircross θα πάρει τη θέση του από το 2018 στη μεσαία κατηγορία των ευρωπαϊκών SUV, απέναντι από το Nissan X-Trail. Το μοντέλο χρησιμοποιεί το πλαίσιο του Peugeot 3008 και, όπως μπορούμε να δούμε από το εσωτερικό του, έχει επίσης δανειστεί και τον πολύ εντυπωσιακό, ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Η σχεδίαση εξωτερικά είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, με πολλά στοιχεία από τη νέα αισθητική ταυτότητα της Citroen, έτσι όπως αυτή εκφράζεται από τον νεότατο C3. Εδώ, τα γνωστά μας airbumbs δεν είναι στο κέντρο αλλά στο κάτω μέρος των θυρών, ενώ διατηρείται η λογική των εμπρός φωτιστικών σωμάτων σε δύο επίπεδα.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Η Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Στο εσωτερικό η αφαιρετική λογική του Cactus και του C3 διατηρείται, με πολύ όμως αναβαθμισμένο εξοπλισμό και πλήρως ψηφιακά όργανα. Η άνεση πρέπει να είναι παροιμιώδης, τόσο λόγω των μεγάλων χώρων όσο και των πολύ φαρδιών καθισμάτων.

Στον τομέα των μηχανικών μερών θα υπάρχουν εκδόσεις με τετρακίνηση, αλλά και δικίνητες με το σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης των κινητήριων τροχών Grip Control. Το αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο μετά το δεύτερο εξάμηνο στην Κίνα, όπου θα κατασκευάζεται στο κοινό εργοστάσιο των Γάλλων με την Dongfeng, ενώ στην Ευρώπη η παραγωγή του θα ξεκινήσει το 2018.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!