Βγάζει το καπέλο στον Μπότας ο Χάμιλτον

Gazzetta team
Βγάζει το καπέλο στον Μπότας ο Χάμιλτον
Ο Λιούις Χάμιλτον έβγαλε το καπέλο στον Βαλτέρι Μπότας, μετά την παρθενική pole position του Φινλανδού.

Με την παρθενική pole position της καριέρας του, ο Βαλτέρι Μπότας έδωσε απαντήσεις και απέδειξε ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στη μάχη κόντρα στον Λιούις Χάμιλτον. Γι' αυτό και ο Βρετανός του έβγαλε το καπέλο, με την ολοκλήρωση των κατατακτηρίων δοκιμών του Μπαχρέιν, ενώ τόνισε πως έχασε χρόνο στο πρώτο κομμάτι, που συνήθως είναι το πιο δυνατό του σημείο.

«Πολλά συγχαρητήρια στον Βαλτέρι (Μπότας), έχει δουλέψει πολύ σκληρά με την ομάδα. Σήμερα ήταν απλά πιο γρήγορος, έκανε την καλύτερη δουλειά και του βγάζω το καπέλο. Έχασα λίγο χρόνο στο πρώτο κομμάτι, που συνήθως είναι πιο δυνατό σημείο για μένα.

Θα δουλέψω πάνω σε αυτό, όμως ο Βαλτέρι βρήκε εξαιρετικό ρυθμό στο πρώτο κομμάτι. Το δεύτερο και το τρίτο ήταν αρκετά καλά, αλλά σε γενικές γραμμές ο χρόνος μου ήταν λίγο πιο κάτω. Ήταν μεγάλη μάχη, μας αναγκάζει όλους να είμαστε οριακά. Γενικά είμαι χαρούμενος με τη δουλειά που έκανα και με το 1-2 της ομάδας», είπε, αρχικά, ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής.

Στη συνέχεια, ρωτήθηκε αν θα έχουμε μάχη των τριών για τον τίτλο, αντί για μόνο δική του μάχη με τον Σεμπάστιαν Φέτελ. «Πάντα έτσι ήταν. Τουλάχιστον τρεις θα παλέψουν για τον τίτλο, ίσως τέσσερις. Ο Βαλτέρι άξιζε αυτόν τον γύρο, είναι η πρώτη του pole και ξέρω πόσο ξεχωριστή είναι. Αύριο μπορεί να πανηγυρίσει και την πρώτη του νίκη, γίνεται ολοένα και πιο δυνατός».

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι με το πέρας των δύο πρώτων αγώνων της σεζόν, ο Χάμιλτον ισοβαθμεί στην κορυφή της βαθμολογίας στους 43 βαθμούς με τον Σεμπάστιαν Φέτελ και θα επιδιώξει να μείνει μόνος του στην κορυφή, με το πέσιμο της καρό σημαίας στον αγώνα του Σακχίρ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!