Πρόβλημα στον κινητήρα για Αλόνσο

Gazzetta team
Πρόβλημα στον κινητήρα για Αλόνσο
Ο Φερνάντο Αλόνσο είδε τον κινητήρα του να... παραδίδει πνεύμα κατά τη διάρκεια του Q2, ώστε να μείνει 15ος.

Μόλις για μία προσπάθεια βγήκε στο Q2 ο Φερνάντο Αλόνσο. Ο Ισπανός δεν κατάφερε να κάνει έναν χρόνο στο φινάλε για να βελτιώσει τον χρόνο του και τη θέση του, αφού μπήκε νωρίς στα πιτς και εγκατέλειψε την προσπάθειά του. Ο λόγος ήταν ότι είδε τον κινητήρα του να... παραδίδει πνεύμα, με αποτέλεσμα οι μηχανικοί της McLaren να αναγκαστούν να προχωρήσουν σε αλλαγή.

«Είναι κρίμα. Ο γύρος ήταν καλός. Είχα βελτιώσει κατά μισό δεύτερο τον χρόνο του Q1, οπότε θα μπορούσα να είμαι 13ος, 14ος ή 12ος. Όμως, στην τελευταία στροφή χάλασε ο κινητήρας και μπήκα αργά στο πιτ λέιν.

Ήταν ήδη δύσκολος αγώνας, όμως αυτό τον κάνει ακόμα πιο δύσκολο. Πρέπει να αλλάξουμε τη μονάδα ισχύος και δε τρέξουμε στον αγώνα με όλη τη διαθέσιμη ισχύ, που ήδη είναι λίγη», δήλωσε ο Ισπανός, με το πέρας του Q2.

Έτσι, θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει τον δεύτερο κινητήρα στη σεζόν από πολύ νωρίς, τη στιγμή που οι κανονισμοί προβλέπουν χρήση τεσσάρων ανά πιλότο καθ' όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Από τον πέμπτο και μετά ξεκινούν οι ποινές, αναλόγως και με τα τμήματα της μονάδας ισχύος που αλλάζονται.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!