Ηλεκτρικό pick up και φορτηγό Tesla

Πέτρος Πιτσίνης
Ηλεκτρικό pick up και φορτηγό Tesla
Η αμερικανική εταιρεία αποκάλυψε μέσω του διευθύνοντος συμβούλου της, ότι ετοιμάζει φορτηγό και ημιφορτηγό. Ηλεκτρικά, φυσικά.

Έναν τράκτορα και ένα pick up ετοιμάζει η Tesla, με τον πρώτο να είναι έτοιμος προς αποκάλυψη πολύ σύντομα και συγκεκριμένα το Σεπτέμβριο του 2017.

Αυτό γνωστοποίησε με την προσφιλή του μέθοδο, μέσω δηλαδή του Tweeter, o διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας κατασκευής αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ο δαιμόνιος Έλον Μασκ.

Ο χαρισματικός επιχειρηματίας έχει καταφέρει να καταστήσει την αντικειμενικά πολύ μικρή βιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla –μόλις 76.000 οχήματα παρήγαγε το 2016, όταν ο μικρότερος μαζικός κατασκευαστής διαθέτει περίπου 500.000 το χρόνο- έναν χρηματιστηριακό γίγαντα, χάρη στην επικοινωνιακή του ικανότητα.

Έτσι, κατάφερε να συγκεντρώσει 400.000 παραγγελίες για το επερχόμενο νέο μοντέλο της Tesla, το Model 3, το οποίο είναι το φθηνότερο στη γκάμα και θα ξεκινήσει να παράγεται τον Ιούνιο του 2017. Χωρίς την παραμικρή πιθανότητα να καλυφθεί αυτή η ζήτηση για τα δύο, τουλάχιστον, επόμενα χρόνια!

Ακριβώς το ίδιο πράττει και τώρα με την ανακοίνωση του ηλεκτρικού φορτηγού της εταιρείας, ενώ, σε ερώτηση που του έγινε μέσω tweeter πάντα, ανάφερε επίσης ότι ένα ελαφρύ ημιφορτηγό (pick up) ενός τόνου, θα παρουσιαστεί σε 18-24 μήνες από σήμερα.

Όσον αφορά στις επιδόσεις ή στα τεχνικά χαρακτηριστικά των πρώτων επαγγελματικών Tesla ούτε λόγος. Αυτή άλλωστε είναι η συνήθης πρακτική του Μασκ: να αφήνει τη φαντασία των υποψήφιων πελατών και κυρίως των επενδυτών να καλπάζει, ώστε η χρηματιστηριακή αξία της μικρής βιομηχανίας –βιοτεχνίας με τα αμερικανικά δεδομένα- που δημιούργησε, να ξεπερνά ενίοτε και αυτή του κολοσσού Ford!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!