Το πρώτο ηλεκτρικό Volvo θα κατασκευάζεται στην Κίνα

Πέτρος Πιτσίνης
Το πρώτο ηλεκτρικό Volvo θα κατασκευάζεται στην Κίνα
Στη έκθεση της Σανγκάης στις 19 Απριλίου, η σουηδική εταιρεία θα ανακοινώσει ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο, που θα παραχθεί το 2019 στην Κίνα.

Με τη μητρική της εταιρεία, την Geely, να είναι κινεζική, είναι προφανές ότι η Volvo έχει μεγάλες βλέψεις στην κολοσσιαία αγορά της χώρας. Έτσι, αποφάσισε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της μοντέλο να το παράγει στο εργοστάσιο της «μαμάς» εταιρείας στο Luqiao, από όπου θα εξάγεται στη συνέχεια στις αγορές όλου του κόσμου.

Η επίσημη ανακοίνωση θα πραγματοποιηθεί στις 19 Απριλίου, ημέρα Τύπου της διεθνούς έκθεσης της Σανγκάης. Το νέο ηλεκτρικό Volvo θα βασίζεται κατά πάσα πιθανότητα στο πλαίσιο των επερχόμενων V40 και XC40 και θα έχει αυτονομία κοντά στα 500 χιλιόμετρα.

Καθώς στόχος της Volvo είναι να έχει πουλήσει έως το 2025 1.000.000 ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα, από τώρα και στο εξής κάθε γκάμα νέου της μοντέλου θα περιλαμβάνει και τουλάχιστον μια υβριδική έκδοση με δυνατότητα φόρτισης.

Σήμερα, το ποσοστό των παγκόσμιων πωλήσεων του υβριδικού XC90 είναι περίπου 14%, ενώ στο επερχόμενο XC60, το νέο μεσαίο SUV της Volvo, αυτό το ποσοστό αναμένεται να ξεπεράσει το 15-20%.

Ταυτόχρονα, η νέα σειρά 40 που θα εμφανιστεί προς το τέλος της χρονιάς θα διαθέτει και αυτή υβριδική έκδοση με δυνατότητα φόρτισης, ενώ σχεδόν βέβαιο είναι ότι μέχρι το 2020, θα ακολουθήσουν και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα στις μεγαλύτερες κατηγορίες, αυτή των συμβατικών σημερινών 60 και 90.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!