Το ισχυρότερο SUV όλων των εποχών είναι Jeep (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Το ισχυρότερο SUV όλων των εποχών είναι Jeep (video)
Με το νέο Grand Cherokee Trackhawk η Jeep πετάει το γάντι στην μέχρι πρότινος κορυφαία Bentley Bentayga.

Στην έκθεση της Νέας Υόρκης η Jeep παρουσίασε το νέο Grand Cherokee Trackhawk, το οποίο παίρνει αυτοδικαίως τον τίτλο του ισχυρότερου SUV παραγωγής.

Ταυτόχρονα, το νέο μοντέλο θα κάνει την Bentley να αναθεωρήσει τους ισχυρισμούς της για την κατασκευή του πιο δυνατού αλλά και ταχύτερου SUV στον κόσμο, της Bentayga.

Βλέπετε οι 608 ίπποι από τον W12 κινητήρα του βρετανικού μοντέλου δεν είναι πλέον αρκετοί, καθώς έχουν απέναντί τους τους 707 ίππους του V8 αμερικανικού μαστόδοντου των 6,2 λίτρων. Ο οποίος αποδίδει αυτή την ισχύ, με τη βοήθεια υπερσυμπιεστή και επιπλέον κολοσσιαία ροπή 880 Nm.

Φυσικά το μοντέλο διαθέτει αρκετά ακόμα καλούδια, όπως τροχούς διαμέτρου 20 ιντσών, τεράστια φρένα της Brembo και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, μαζί με την εξελιγμένη τετρακίνηση Quadra Trac και αυτόματο κιβώτιο με χειροκίνητες αλλαγές 8 σχέσεων.

Με αυτό τον κινητήρα, το κορυφαίο μοντέλο της Jeep είναι το ταχύτερο σε επιτάχυνση SUV, καθώς από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 3,5 δευτερόλεπτα (Bentley Bentayga, 4,1 δλ.). Ωστόσο δεν είναι το ταχύτερο σε τελική ταχύτητα, με 290 χλμ./ώρα, αφήνοντας αυτό το κάστρο στην Bentayga, με 301 χλμ./ώρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!