Φουτουριστικό SUV ετοιμάζει Citroen

Πέτρος Πιτσίνης
Φουτουριστικό SUV ετοιμάζει Citroen
Στις 19 Απριλίου, στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Σανγκάης, η γαλλική εταιρεία θα αποκαλύψει το ριζοσπαστικό C5 Aircross.

Η αγορά της Κίνας είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Citroen, καθώς η γαλλική μάρκα διαθέτει σε αυτή το 1/5 της συνολικής της παραγωγής.

Πολύ λογικά λοιπόν, επέλεξε την έκθεση της Σανγκάης για να παρουσιάσει ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο SUV της μεσαίας κατηγορίας, με την ονομασία C5 Aircross.

Το νέο αυτό πρωτότυπο δεν είναι απλά μια σπουδή πάνω σε ένα μελλοντικό μοντέλο, αλλά ο προπομπός του αυτοκινήτου παραγωγής που θα ξεκινήσει να παράγεται και να πωλείται στην Κίνα μέσα στο 2017.

Live Στοίχημα σε NBA & Bundesliga με Live Stream στη Novibet (21+).

Ωστόσο το C5 Aircross δεν θα μείνει για πολύ στην ασιατική χώρα, καθώς το 2018 θα λανσαριστεί και στην Ευρώπη, αμέσως μετά την παρουσίαση του μικρότερου C3 Aircross, του πρώτου δηλαδή συμπαγούς SUV στη γκάμα της Citroen.

Αργότερα θα ακολουθήσει προφανώς και το C4 Aircross, το οποίο βρίσκεται στην παραγωγή από το 2012. Με δεδομένο όμως ότι βασίζεται στο Mitsubishi ASX του 2010, δείχνει ήδη την ηλικία του και δεν συνάδει με τη νέα εικόνα της Citroen, όπως αυτή αναβαπτίσθηκε μέσα από τα εξαιρετικά πρωτότυπα Aircross και C5 Aircross, αλλά και τα σύγχρονα μοντέλα παραγωγής C4 Cactus και C3.

Όσον αφορά στο C5 Aircross, φαίνεται από τα σκίτσα ότι θα είναι το πρώτο μοντέλο στη γκάμα της Citroen το οποίο θα χρησιμοποιήσει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων του PSA group που γνωρίσαμε στο Peugeot 3008, το αυτοκίνητο της χρονιάς 2017. Ωστόσο το εσωτερικό του C5 Aircross θα είναι σαφώς πιο funky και νεωτεριστικό.

Η νέα γκάμα των μοντέλων της Citroen παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον σε κάθε περίπτωση, καθώς σηματοδοτεί μια μεγάλη στροφή, ή μάλλον επιστροφή της εταιρίας στις αξίες της καινοτομίας, της διαφορετικότητας και της κορυφαίας άνεσης, που την έκαναν τόσο διάσημη στο παρελθόν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!