Πόσα άλογα θα έχει η πιο δυνατή 911;

Πέτρος Πιτσίνης
Πόσα άλογα θα έχει η πιο δυνατή 911;
Εντός του 2017 η Porsche θα παρουσιάσει την GT2 RS, την πιο ισχυρή και γρήγορη έκδοση της 911, μετά από 8 χρόνια.

Τις τελευταίες της δοκιμές στην πίστα του Νίρμπουργκιρνγκ στη Γερμανία πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες η Porsche με τα πρωτότυπα δοκιμών της νέας 911 GT2, της πιο ακραίας εκδοχής του εμβληματικού της μοντέλου.

Με βάση τον εξακύλινδρο twin turbo επίπεδο εξακύλινδρο κινητήρα της 911 Turbo S και κίνηση μόνο στους δύο πίσω τροχούς, η νέα GT2 RS θα αποδίδει 700 περίπου ίππους, σημαντικά περισσότερους δηλαδή από τους 620 της προηγούμενης εκδοχής.

Live Στοίχημα σε NBA & Bundesliga με Live Stream στη Novibet (21+).

Με μειωμένο βάρος που αναμένεται να διατηρείται κάτω από τα 1.400 κιλά, η GT2 RS περνά από την κατηγορία των σπορ αυτοκινήτων σε αυτή των supercars, καθώς οι επιδόσεις της αναμένονται εντυπωσιακές: σε μόλις 2,5 δλ. θα επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα, ενώ η τελική της ταχύτητα υπολογίζεται στα 330 χλμ./ώρα.

Για να αποσοβηθεί η απογείωση του αμαξώματος από το έδαφος στις εξωφρενικές ταχύτητες με τις οποίες θα κινείται, το αμάξωμα διαθέτει σημαντικές αεροδυναμικές επεμβάσεις, με σταθερή πίσω πτέρυγα, τεράστιες εισαγωγές αέρα εμπρός, εντελώς επίπεδο πάτωμα και μεγάλο διαχύτη.

Ταυτόχρονα, οι θόλοι των τροχών θα φιλοξενούν άξονες με μεγαλύτερο μετατρόχιο, ενώ εμπρός από τους πίσω υπάρχουν μεγάλες εισαγωγές αέρα για την ψύξη του κινητήρα.

Το λανσάρισμα του μοντέλου αναμένεται στην έκθεση της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο του 2017 και οι τιμές του αναμένεται να ξεπερνούν τις 300.000€.

Image credit: autocar.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!