Από την Κίνα έρχεται η Mercedes S-Class

Πέτρος Πιτσίνης
Από την Κίνα έρχεται η Mercedes S-Class
Η ανανεωμένη εκδοχή του κορυφαίου μοντέλου της γερμανικής εταιρείας θα κάνει το ντεμπούτο της στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Σανγκάης.

Με μια εικόνα που ελάχιστα αποκαλύπτει σχετικά με τι αισθητικές αλλαγές στο αμάξωμα της S-Class, η Mercedes ανακοίνωσε την ανανέωση του κορυφαίου της μοντέλου στο μέσο περίπου του κύκλου ζωής του. Η επίσημη παρουσίαση θα πραγματοποοιηθεί στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Σανγκάης, στην Κίνα, στις 19 Απριλίου.

Αισθητικά η S-Class δεν αναμένεται να έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές, πέραν των φωτιστικών σωμάτων, της μάσκας και των προφυλακτήρων. Τα μεγάλα νέα αφορούν την υιοθέτηση ακόμα πιο προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης. Αυτά δίνουν τη δυνατότητα στην ανανεωμένη S-Class να διατηρεί τη λωρίδα της και να ρυθμίζει την ταχύτητά της βάσει των προπορευόμενων οχημάτων χωρίς παρέμβαση του οδηγού σε ταχύτητες ακόμα και πάνω από 200 χλμ./ώρα, ακόμα και σε καμπές.

Live Στοίχημα σε NBA & Bundesliga με Live Stream στη Novibet (21+).

Ταυτόχρονα, το σύστημα City Safety που επιβραδύνει το αυτοκίνητο σε περίπτωση πιθανού ατυχήματος λειτουργεί πλέον και στις διασταυρώσεις, ενώ, μέσω ειδικής εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο, η S-Class θα μπορεί αυτόνομα και για απόσταση 15 μέτρων να εισέρχεται και να εξέρχεται από πολύ στενούς χώρους στάθμευσης.

Σημαντικές αλλαγές έχουν γίνει και στο εσωτερικό της S-Class για το 2017, καθώς πλέον οι δύο μεγάλες ψηφιακές οθόνες βρίσκονται πίσω από το ίδιο πλαίσιο και αποτελούν μια ενιαία επιφάνεια. Νέο τιμόνι, νέες επενδύσεις το εσωτερικό και ακόμα πιο πλούσιος εξοπλισμός -και όμως γίνεται- συνοδεύουν την αναβάθμιση.

Ακόμα η Mercedes δεν έχει ανακοινώσει αν και ποιές θα είναι οι βελτιώσεις στα μηχανικά μέρη, κάτι που πιθανώς θα κάνει τις επόμενες ημέρες, μαζί με πιο αποκαλυπτικές εικόνες του μοντέλου, ή στηνέναρξη της έκθεσης της Σανγκάης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!