Θα ήθελες να οδηγείς ένα τανκ; (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Θα ήθελες να οδηγείς ένα τανκ; (video)
Το ειδικά διασκευασμένο Nissan Rogue Trail Warrior Project, συνδέει τον κόσμο του αυτοκινήτου με αυτόν των αρμάτων μάχης.

Με το μοναδικό Rogue Trail Warrior Project που κατασκευάστηκε αποκλειστικά για τη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, η Nissan αναδεικνύει την “πολεμική” διάσταση τoυ δημοφιλούς crossover.

Το πρωτότυπο μοντέλο εφοδιάζεται με ερπύστριες της DOMINATOR, ενώ τόσο οι αναρτήσεις όσο και οι θόλοι των τροχών έχουν τροποποιηθεί κατάλληλα, προκειμένου να υποστηρίξουν το μοναδικό αυτό σύστημα μετάδοσης της κίνησης. Το Rogue Trail Warrior Concept κινείται από έναν κινητήρα βενζίνης 2,5 λίτρων 170 ίππων, ενώ τον εξοπλισμό του συμπληρώνουν φιμέ προβολείς, ειδικής κατασκευής προβολείς στον εμπρόσθιο προφυλακτήρα, καλάθι οροφής ARB, προβολείς LED και βαρούλκο έλξης («εργάτης») της Warn.

Δύο χαρακτηριστικά κυριαρχούν στην εμφάνιση του Rogue Trail Warrior. Αφενός, η εξωτερική σχεδίαση που συνδυάζει τα χακί χρώματα στρατιωτικής παραλλαγής και αφετέρου τα φωτιστικά σώματα κίτρινου χρώματος.

Ειδικά στις ΗΠΑ, τέτοιες μετατροπές σε οχήματα εκτός δρόμου δεν είναι σπάνιες, καθώς υπάρχουν εξειδικευμένες εταιρείες που προσφέρουν τα συστήματα των ερπυστριών, τα οποία τοποθετούνται στην εργοστασιακή πλήμνη, αντί των τροχών. Λόγω όμως του βάρους και του όγκου τους, απαιτούν τροποποιήσεις τόσο στην ανάρτηση, όσο και στους θόλους των αυτοκινήτων.

Από την άλλη πλευρά, μετατρέπουν τα αυτοκίνητα, όπως το Rogue Trail Warrior Project της Nissan σε πραγματικά «κατσίκια», ικανά να κινηθούν σε συνθήκες όπου μόνο άρματα μάχης αντεπεξέρχονται.

Μια εικόνα αυτών των δυνατοτήτων, μπορείτε να πάρετε στο video που ακολουθεί με το συναρπαστικό Nissan Rogue Warrior Project.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!