Μία σήραγγα στο όνομα του Πάνου Μυλωνά
Μετά τον άδικό χαμό του νεαρού τότε φοιτητή Μηχανολόγου Μηχανικού πριν από 13 χρόνια, ιδρύθηκε στη μνήμη του το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας, το οποίο πήρε το όνομά του και είχε σκοπό την πρόληψη και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στην Ελλάδα. Πλέον, το ΙΟΑΣ έχει πολλές δράσεις εντός και εκτός συνόρων, ενώ ιαπό τη Μεγάλη Τρίτη (11/4) πήγε ένα βήμα πιο πέρα.
Αυτό διότι το όνομά του πήρε και η σήραγγα της Αιγείρας στην Ολυμπία Οδό, που συνδέει Αθήνα, Κόρινθο και Πάτρα. Η ανακοίνωση της ονομασίας της σήραγγας συγκίνησε βαθιά τη μητέρα του Πάνου Μυλωνά και πρόεδρο του ΙΟΑΣ, Βασιλική Δανέλλη - Μυλωνά, η οποία τόνισε πως είναι μία δικαίωση για την ίδια και το Ινστιτούτο, που δίνει δύναμη και κουράγιο.
«Είναι μια ξεχωριστή στιγμή με έντονη συναισθηματική φόρτιση για εμάς και μια δικαίωση που μας ενδυναμώνει και μας δίνει το κουράγιο να συνεχίζουμε το δύσκολο έργο μας. Για περισσότερα από δέκα χρόνια, συνεισφέρουμε ακούραστα, καθημερινά στη μεγάλη ανάγκη της χώρας μας για Οδική Ασφάλεια και υψηλών προδιαγραφών ασφαλείας έργα υποδομής.
Το Ινστιτούτο είναι πρόθυμο να συνεργαστεί άμεσα με την κυβέρνηση, προκειμένου η επί της αρχής δέσμευση να μετουσιωθεί σε πράξη με στόχο την ταχύρρυθμη βελτίωση της κατάστασης στο οδικό δίκτυο της χώρας μας, αλλά και τη βελτίωση των οδηγικών συμπεριφορών των Ελλήνων», ήταν τα λόγια της.
«Τέλος θεωρούμε ότι η τιμή αυτή ανήκει εξίσου σε όλους όσους πορεύονται μαζί μας εδώ και χρόνια. Τους θεσμούς αιρετής διοίκησης, σε συλλογικότητες κάθε είδους μα και στους ακούραστους εθελοντές μας.
Όλοι οι άνθρωποι του Ινστιτούτου ευχόμαστε πως, στο εξής, κάθε «Πάνος» που θα βγαίνει στον δρόμο προς την Πάτρα, αλλά και προς τους άλλους κομβικούς προορισμούς της πατρίδας μας, θα κρατάει το τιμόνι της ζωής του στα χέρια του», αναφέρει, μεταξύ άλλων, το δελτίο Τύπου του ΙΟΑΣ, που συνεχίζει το έργο του για να βελτιωθεί η συμπεριφορά του κάθε οδηγού στη χώρα μας και να μειωθούν τα ατυχήματα και δυστυχήματα.
Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!