Τι κάνει έναν οδηγό θρύλο; (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Τι κάνει έναν οδηγό θρύλο; (video)
O συνοδηγός του Κόλιν Μακ Ρέι, του οδηγού που λατρεύτηκε από τους θεατές όσο κανείς άλλος στο WRC, αφηγείται μια ιστορία που σηματοδότησε το μεγαλείο του.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Η Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Ο Σκωτσέζος Κόλιν Μακ Ρέι μπορεί στατιστικά -με ένα μόλις παγκόσμιο πρωτάθλημα στο ενεργητικό του, 25 νίκες και 42 παρουσίες στο πόντιουμ- να περνούσε απλώς στην ιστορία ως ένας πετυχημένος οδηγός. Ίσως και ο πρώιμος θάνατός του, το 2007 σε ατύχημα με ελικόπτερο που ο ίδιος ήταν πιλότος, να δημιουργούσε μια περαιτέρω συμπάθεια.

Πολύ πριν από αυτό όμως, ο Μακ Ρέι ξεσήκωνε τα πλήθη, ειδικά στο αγαπημένο του Ακρόπολις, δημιουργώντας ένα μύθο γύρω από το όνομά του. Ο Σκωτσέζος δεν σκεφτόταν ποτέ «μαθηματικά», υπό την έννοια του αγώνα τακτικής. Το μόνο που ήθελε είναι να είναι ο ταχύτερος και αυτό ενίοτε έκανε τα αυτοκίνητα που οδηγούσε να μην αντέχουν πολύ στα χέρια του.

Πολύ πριν το θάνατό του λοιπόν, ακόμα και πριν το επίσης πρώιμο τέλος της καριέρας του στο WRC το 2003, ο Μακ Ρέι ήταν ο αδιαμφισβήτητος «ήρωας» τον ράλι, ο αγαπημένος των θεατών, ο οδηγός που όλοι ήθελαν να μοιάσουν. Το άστρο του Λεμπ έλαμπε ήδη, ωστόσο ο αποτελεσματικός αλλά χωρίς ρίσκο και θέαμα τρόπος οδήγησης του Γάλλου με το Citroen δεν έμοιαζε διόλου με το ριψοκίνδυνο, παντού «δίχως αύριο» και θεαματικό στιλ του Σκωτσέζου.

Η εξιστόρηση του συνοδηγού του Νίκι Γκριστ στο https://drivetribe.com, το site της τρόικας των πιο διάσημων παρουσιαστών εκπομπής αυτοκινήτου Κλάρκσον, Χάμοντ και Μέι, αφορά ακριβώς την οδηγική ιδιοφυία του Μακ Ρέι, μέσα από μια ιστορία.

Αυτή εξελίσσεται στο ράλι Ακρόπολις του 2001 και συγκεκριμένα στην ειδική Ζέλι. Ένα σημείο με χαντάκι μήκους περίπου τριών αυτοκινήτων, στο οποίο όλοι επιβράδυναν για να το περάσουν, ο Μακ Ρέι το έκανε… άλμα, με τεράστιο ρίσκο αλλά και τεράστιο κέρδος σε χρόνο.

Πόσο κέρδισε σε εκείνη μόνο την ειδική; Μάθετε το τέλος της ιστορίας από τον άνθρωπο που την έζησε δίπλα στον Μακ Ρέι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!