Δύο στα δύο για τον Top Gun!

Γιώργος Βαρίνος
Δύο στα δύο για τον Top Gun!
Με χαρακτηριστική ευκολία πρώτος ο Βινιάλες με δεύτερο τον Ρόσι στην Αργεντινή. Δράμα είχαμε με τις δύο Honda του Μάρκεζ και του Πεδρόσα που έπεσαν μόνοι τους, άτυχοι οι οδηγοί της Ducati που τους έριξαν άλλοι οδηγοί!

Τι αγώνας! Με τρομερό ενδιαφέρον και αρκετό δράμα καθώς είχαμε αρκετές πτώσεις με αυτή του Λορένθο στην δεύτερη στροφή της πίστας, από ακούσιο σπρώξιμο του Ιανόνε. Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Μάρκεζ να δίνει έναν δαιμονικό ρυθμό και να απομακρύνεται με διαφορά 3 δευτερολέπτων μόλις στον 3ο γύρο από τον δεύτερο οδηγό που ήταν ο Καλ Κράτσλοου. Μαζί του σε ένα σφιχτό γκρούπ ο Βινιάλες και ο Ρόσι που κέρδισε πολλές θέσεις παλληκαρίσια στην εκκίνηση. Πιο πίσω οι Πεδρόσα και Πετρούτσι είχαν τις δικές τους μάχες. Σχεδόν καρμπόν της εκκίνησης του Ζάρκο στον πρώτο αγώνα, ο Μάρκεζ συνέχισε να πιέζει και να απομακρύνεται όταν... έχασε τον μπροστινό και έπεσε με πολλά χιλιόμετρα, ευτυχώς δίχως να χτυπήσει. Και τότε ο Βινιάλες ξύπνησε. Πέρασε εύκολα τον Κράτσλοου με δορυφορική Honda και άρχισε να απομακρύνεται. Ο Ρόσι κρατούσε στάση αναμονής πιέζοντας τον βρετανό δίχως να προσπαθεί να τον περάσει. Αυτή η πίεση και ο ρυθμός του Βινιάλες δημιούργησαν ένα γρουπ για τις 3 πρώτες θέσεις που είχε κάνει μια διαφορά 5 δευτερολέπτων από το γκρούπ των Πετρούτσι, Πεδρόζα, Ζάρκο, Ντοβιτσιόζο και Αλέιξ Εσπαργκαρό.

Κάπου στην μέση του αγώνα έπεσε ο Ρινς, σήκωσε όμως την μοτοσυκλέτα και συνέχισε από την τελευταία θέση. Ο Πεδρόζα έδειχνε πως βρίσκει τον εαυτό του, πέρασε τον Ζάρκο και τον Πετρούτσι και άρχισε να απομακρύνεται όταν... έπεσε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο με τον Μάρκεζ στην ίδια στροφή!

Και ως μην έφτανε αυτό ο Αλέιξ Εσπαργκαρό, έπεσε στα φρένα και παρέσυρε στην έξοδό του τον άτυχο Ντοβιτσιόζο. Ρεκόρ γκαντεμιάς η Ducati.

Έκπληξη ο Μπαουτίστα που ανέβηκε στην τέταρτη θέση, ενώ ο Ρόσι άρχισε την επίθεσή του πέρασε τον Κράτσλοου και ανέβηκε δεύτερος.

Η σειρά δεν άλλαξε στους τελευταίους γύρους και διαμορφώθηκε ως εξής: Βινιάλες, Ρόσι, Κράτσλοου, Μπαουτίστα, Ζάρκο, Φόλγκερ, Πετρούτσι, Ρέντινγ, Μίλλερ, Άμπρααμ. O Βινιάλες έδειξε πως είναι πραγματικό Top Gun, με δύο νίκες στους δύο πρώτους αγώνες, ο Ρόσι έδειξε την μεγάλη του κλάση και ο Κράτσλοοου την τρομερή του ταχύτητα. Άλλος ένας σπουδαίος αγώνας με μεγάλο ενδιαφέρον και αρκετό δράμα.

Η επίσημη τελική κατάταξη του αγώνα στην Αργεντινή, είναι η εξής:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!