Ακάθεκτος Βινιάλες, απειλητικός Μάρκεζ

Πέτρος Πιτσίνης
Ακάθεκτος Βινιάλες, απειλητικός Μάρκεζ
Η πρώτη μέρα του GP στην Αργεντινή έκλεισε με την ολοκληρωτική επικράτηση του οδηγού της Yamaha και την ανάκαμψη της Honda.

Ο συνήθης ύποπτος για την πρωτιά Μάβερικ Βινιάλες συνέχισε το έργο του και μάλιστα με σημαντικά βελτιωμένο τον καλύτερο χρόνο του σε σχέση με την πρώτη περίοδο δοκιμών.

Έτσι το FP2 τον βρήκε στην πρώτη θέση, με το χνώτο όμως στο σβέρκο του να προέρχεται αυτή τη φορά από το κράνος του Μάρκεζ με τη Hondai και όχι του Πετρούτσι με την Ducati.

Λίγο πιο πίσω από τους πρωτοπόρους, μια αρμάδα από Ducati περιφερειακών ομάδων πρέπει να έχουν κάνει τους εργοστασιακούς να τραβάνε τα μαλλιά τους, καθώς οι δικοί τους οδηγοί –Ντοβιτσιόζο και Λορένθο- χάθηκαν κάπου στις θέσεις 14 και 18 αντίστοιχα.

Χαρούμενη δεν πρέπει να είναι ούτε η Yamaha με την 16η θέση του Ρόσι και το πάνω από 1 δευτερόλεπτο πιο αργό χρόνο που πέτυχε σε σχέση με τον συναθλητή του και πρωτοπόρο Βινιάλες.

Επιστρέφοντας κοντά στην κορυφή, ο Τσέχος Άμπρααμ με την Aspar Ducati επέδειξε αξιοθαύμαστη σταθερότητα αλλά και βελτίωση, αφού ήταν τρίτος αντί πέμπτος στο FP1 και με σημαντική βελτίωση του ταχύτερου γύρου του.

Έκπληξη ήταν η είσοδος στη δεκάδα του Γάλλου Μπαζ με την Avintia Ducati στην πέμπτη θέση, τη στιγμή που στο FP1 ήταν μακριά από τη δεκάδα. Πολύ καλή επίσης εμφάνιση έκανε και η Aprilia με τον Α. Εσπαργκαρό στην 9η θέση, που επίσης αύξησε σημαντικά το ρυθμό της. Τη δεκάδα τέλος έκλεισε μια Suzuki, αυτή του Ιανόνε όπως ήταν φυσικό.

Όπως και την πρώτη περίοδο δοκιμών, έτσι και στη δεύτερη φάνηκε ο πολύ μεγάλος και έντονος ανταγωνισμός. Στο ίδιο δευτερόλεπτο χρόνου με τον ταχύτερο Βινιάλες, βρέθηκαν 15 αναβάτες.

Τέλος να σημειώσουμε ότι με την πρόβλεψη του καιρού για το Σάββατο 8 Απριλίου να μην είναι ευνοϊκή, τα αποτελέσματα των δύο πρώτων περιόδων των ελεύθερων δοκιμών μπορεί να αποδειχτούν καθοριστικά. Όπως άλλωστε συνέβη και στο Κατάρ, όπου δεν είχαμε καθόλου κατατακτήριες και οι θέσεις στην εκκίνηση δόθηκαν από αυτούς των ελεύθερων δοκιμών.

Γκραν Πρι Αργεντινής, FP2

1 Βινιάλες Yamaha 1'39.477

2 Μάρκεζ Honda 1'39.778

3 Άμπρααμ Aspar Ducati 1'39.880

4 Μπαουτίστα AsparDucati 1'39.922

5 Πετρούτσι Pramac Ducati 1'39.960

6 Μπαζ Avintia Ducati 1'40.120

7 Κράτσλοου LCR Honda 1'40.124

8 Φόλγκερ Yamaha Tech 1'40.157

9 Εσπαργκαρό Aprilia 1'40.175

10 Ιανόνε Suzuki 1'40.250

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!