Pirelli: «Πιο γρήγορα τα ενδιάμεσα ελαστικά»

Gazzetta team
Pirelli: «Πιο γρήγορα τα ενδιάμεσα ελαστικά»
Σύμφωνα με την Pirelli, τα φετινά ενδιάμεσα ελαστικά ήταν εφτά δεύτερα πιο γρήγορα από τα περσινά.

Βελτιώσεις στα ελαστικά της έχει κάνει η Pirelli, αφού οι νέοι κανονισμοί της Formula1 τα έχουν κάνει πιο φαρδιά. Ωστόσο, στην Κίνα ήταν η πρώτη φορά που είδαμε τα βρόχινα και τα ενδιάμεσα για το 2017.

Με τα τελευταία έγινε ο καλύτερος χρόνος από τον Μαξ Φερστάπεν στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών, κάτι που οδήγησε σ' ένα πολύ χρήσιμο συμπέρασμα την Pirelli. Αυτό ήταν ότι φέτος τα ενδιάμεσα είναι κατά εφτά δεύτερα πιο γρήγορα από τα περσινά, με τα οποία έγινε ο καλύτερος χρόνος στο FP3 στη Σανγκάη.

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5% στο Αϊντραχτ – Βέρντερ Βρέμης (21+).

Ο Ολλανδός της Red Bull έκανε χρόνο 1:50.491, γεγονός που μόνο χαμόγελα έφερε στην ιταλική φίρμα, που προμηθεύει με ελαστικά την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. «Σήμερα ήταν το ντεμπούτο για τα βρόχινα και τα ενδιάμεσα ελαστικά του 2017. Επίσης, έχουμε ένα βρόχινο με διαφορετική γόμα, με στόχο την περισσότερη πρόσφυση.

Οι δοκιμές τους δεν ήταν ιδιαίτερα σημαντικές λόγω της έλλειψης γύρων. Ωστόσο, είδαμε τον ταχύτερο χρόνο από τον Μαξ Φερστάπεν, που ήταν εφτά δεύτερα πιο γρήγορος από αυτόν που έγινε με τα ενδιάμεσα στην Κίνα πέρυσι», δήλωσε ο επικεφαλής σε θέματα αγωνιστικών αυτοκινήτων της Pirelli, Μάριο Ισόλα.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής (7/4) οι δέκα ομάδες κάλυψαν συνολικά μόλις 473 χιλιόμετρα, απόσταση που δε συγκρίνεται με τα 5024 που καλύφθηκαν την ίδια μέρα στην πρεμιέρα της Μελβούρνης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!