Τελειώνει από τη Formula1 η Μαλαισία

Gazzetta team
Τελειώνει από τη Formula1 η Μαλαισία
Αντίο στη Formula1 θα πει η Μαλαισία, καθώς το φετινό Γκραν Πρι θα είναι το τελευταίο, έπειτα από 18 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο σπορ.

Μπορεί να έχει συμβόλαιο με τη Formula1 και για το 2018, όμως η Μαλαισία δε θα το εξαντλήσει. Οι διοργανωτές ήρθαν σε συμφωνία με τη νέα ηγεσία του σπορ, ώστε το φετινό Γκραν Πρι να είναι και το τελευταίο, καθώς φαίνεται ότι δε χωράει στο καλεντάρι της επόμενης χρονιάς.

Ο λόγος είναι ότι η επιστροφή των Γαλλίας, Γερμανίας θα αυξήσει τον αριθμό των αγώνων σε 22, που είναι... too much για μία σεζόν. Με την αποχώρηση, λοιπόν, των Μαλαισιανών, θα έχουμε 21, όπως έγινε και πέρυσι, ενώ φέτος μειώθηκαν στους 20 λόγω της αποχώρησης της Γερμανίας. «Πάντα είναι δύσκολο να λες αντίο σ' ένα μέλος της οικογένειας της Formula1.

Για σχεδόν δύο δεκαετίες οι οπαδοί της Formula1 στη Μαλαισία έχουν αποδείξει ότι είναι από τους πιο παθιασένους του αθλήματος στον κόσμο. Όπως, είπαμε και στη Μελβούρνη, έχουμε μεγάλα σχέδια να φέρουμε την παγκόσμια βάση των οπαδών πιο κοντά στο σπορ από ποτέ παρέχοντας ενισχυμένη ψηφιακή εμπειρία και δημιουργώντας νέα event.

Ανυπομονούμε να πούμε περισσότερα γι' αυτά σχέδια κατά τη διάρκεια της σεζόν. Θα έχουμε 21 συναρπαστικούς αγώνες στο καλεντάρι, με την προσθήκη των Γαλλίας και Γερμανίας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την πίστα της Σεπάνγκ (Sepang International Circuit) για τη φιλοξενία, τον επαγγελματισμό και τη δέσμευσή τους στον μηχανοκίνητο αθλητισμό όλα αυτά τα χρόνια», δήλωσε ο νεός επικεφαλής των εμπορικών δικαιωμάτων της F1, Σον Μπράτσις.

Έτσι, η Liberty Media δείχνει να δίνει περισσότερη βάση στους αγώνες επί ευρωπαϊκού εδάφους, κάτι που είχε σκοπό να εξαφανίσει ο Μπέρνι Έκλεστοουν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!