Οδηγούμε στη Βαρκελώνη το νέο Kia Picanto

Πέτρος Πιτσίνης
Οδηγούμε στη Βαρκελώνη το νέο Kia Picanto
Το μικρότερο μοντέλο της κορεατικής εταιρείας είναι ένα ποιοτικό, άνετο και πλούσια εξοπλισμένο αυτοκίνητο πόλης, με τιμή που ξεκινά από τα 10.300€.

Από τους δρόμους της πρωτεύουσας της Καταλωνίας το νέο μικρό Kia θα χρειαστεί μερικούς μήνες ακόμα να φτάσει στη χώρα μας, καθώς αναμένεται στο διάστημα μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου 2017. Οι πρώτες όμως ενδείξεις είναι ότι αξίζει να το περιμένει κανείς.

Το συμπαγές αμάξωμα των 3,595 μέτρων δεν έχει μεγαλώσει στο νέο μοντέλο, σε σχέση με τον υπάρχον Picanto, η αύξηση όμως του μεταξονίου κατά 1.5 εκατοστό έχει ωφελήσει τόσο την οδική συμπεριφορά, όσο και την ευρυχωρία.

Εντός του Picanto νοιώθεις ιδιαίτερα άνετα με δεδομένες τις εξωτερικές διαστάσεις, ενώ την αίσθηση έρχονται να επιβεβαιώσουν και οι αριθμοί, καθώς διαθέτει χώρο αποσκευών 255 λίτρων, το μεγαλύτερο στην κατηγορία του.

Αίσθηση μεγαλύτερου αυτοκινήτου αποκομίζει ο οδηγός και από την ποιότητα των υλικών του εσωτερικού, τη σχεδίαση και την πληρότητα του εξοπλισμού. Η βασική εκδοχή έχει όλα τα απαραίτητα, όπως A/C, 6 αερόσακους, ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα και ηχοσύστημα, ωστόσο η αμέσως πλουσιότερη, με επιβάρυνση κόστους μόλις 1.000€, θα διατίθεται με ένα ιδιαίτερα σύγχρονο multimedia που έχει ψηλά και στο κέντρο τοποθετημένη οθόνη 7’’, λειτουργίες mirron link, Android Auto και Apple Car Play, κάμερα στάθμευσης, φώτα LED, δερμάτινες επενδύσεις στο εσωτερικό, ηλεκτρικά παράθυρα πίσω, δισκόφρενα στον πίσω άξονα και τροχούς ελαφρού κράματος.

Κορυφαία της γκάμας των εξοπλιστικών εκδόσεων είναι η GT, στην οποία προστίθενται σπορ λεπτομέρειες στην αισθητική του αμαξώματος, προσδίδοντας μια ακόμα πιο δυναμική εμφάνιση.

Στα μηχανικά μέρη, ένας κινητήρας με χωρητικότητα κυλίνδρων 1.000 κ.εκ. και απόδοση 67 ίππων είναι αυτός που θα διατίθεται στη βασική έκδοση, ενώ ο αμέσως επόμενος είναι 1.2 λίτρων με ισχύ 84 ίππων. Στο τέλος του έτους αναμένεται και η έκδοση με τον turbo κινητήρα του λίτρου, επίσης βενζίνης, και απόδοση 100 ίππων.

Οι τιμές του νέου Kia Picanto ξεκινούν από τα 10.300€ για τη βασική εκδοχή με τον κινητήρα 1.0 λίτρου και από τα 10.700€ με τον κινητήρα των 1.2 λίτρων.

Κατά 1.000€ ακριβότερες είναι οι πλούσιες εκδόσεις και φυσικά δικαιολογούν απόλυτα το κόστος τους, με την πληθώρα του επιπρόσθετου και πλήρους εξοπλισμού. Κορυφαία είναι η έκδοση GT, το κόστος της οποίας ξεκινά από τα 12.700€ για όσους προτιμούν τη σπορ εμφάνιση.

Πολύ χαμηλό είναι ωστόσο και το κόστος χρήσης του νέου Picanto, καθώς με τον κινητήρα του λίτρου έχει εκπομπές CO2 89 γρ./χλμ, με αποτέλεσμα να μην υπόκειται σε τέλη κυκλοφορίας. Άξια αναφοράς είναι φυσικά και η μεγαλύτερη εργοστασιακή εγγύηση της αγοράς, που προσφέρει η Kia και ανέρχεται στα 7 χρόνια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!