Πρόγευση του νέου Megane RS των 300 ίππων (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Πρόγευση του νέου Megane RS των 300 ίππων (video)
Έρχεται προς το τέλος της χρονιάς η πιο καυτή έκδοση του νέου hatchback της Renault, που ανακοινώθηκε έμμεσα μέσω ενός video.

Φυσικά και δεν θα μπορούσε να λείπει η έκδοση Renault Sport (R.S.) από τη γκάμα του νέου Megane. Πλέον γνωρίζουμε και επισήμως ότι αυτή θα είναι σύντομα έτοιμη, με στόχο να κυκλοφορήσει προς το τέλος του 2017.

Μέσω της Alpine μάλιστα μάθαμε και για το νέο τετρακύλινδρο turbo σύνολο βενζίνης των 1.8 λίτρων, που σταδιακά θα υποκαταστήσει σε όλη τη γκάμα της γαλλικής εταιρείας τον προηγούμενο δίλιτρο. Αυτός λοιπόν θα είναι ο κινητήρας και για το νέο Megane R.S. με απόδοση όμως πολύ μεγαλύτερη αυτής της πανάλαφρης Alpine, στη σφαίρα δηλαδή των 300+ ίππων.

Επίσης το Megane R.S. θα συνεχίσει να είναι δικίνητο, με τη δύναμη να περνά στους εμπρός τροχούς, ενώ το νέο μοτέρ θα συνδυάζεται τόσο με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC, όσο και με χειροκίνητο έξι σχέσεων προς τέρψη των πιο σκληροπυρηνικών υποψήφιων αγοραστών.

Η πρόγευση για το νέο Megane R.S. δόθηκε μέσω ενός video στο youtube, το οποίο η Renault Sport δημιούργησε για να ανακοινώσει το ορόσημο του 1.000.000 φίλων στη σελίδα της στο fb. Μετά από αυτό, ίσως να μην είναι απίθανο να δούμε και την επίσημη αποκάλυψη του μοντέλου μέσω των social media. Πρακτική που ακολουθούν άλλωστε όλοι οι κατασκευαστές.

Για τη φυσική παρουσίαση του μοντέλου, μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε τη διεθνή έκθεση της Φρανκφούρτης, το Σεπτέμβριο του 2017.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!