Τα αυτόνομα οχήματα θα αλλάξουν τη ζωή των ατόμων με κινητικά προβλήματα

Gazzetta team
Τα αυτόνομα οχήματα θα αλλάξουν τη ζωή των ατόμων με κινητικά προβλήματα
Σύμφωνα με έρευνα, τα αυτόνομα οχήματα θα βελτιώσουν τη ζωή του 49% των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα.

Μπορεί να υπάρχουν ενστάσεις λόγω κάποιων ατυχημάτων, όμως τα αυτόνομα οχήματα φαίνεται ότι θα έχουν ανταπόκριση στο μέλλον, και μάλιστα μεγάλη. Συγκεκριμένα, το SMMT (Society Motor Manufacturers and Traders), που ασχολείται με το εμπόριο στον κόσμο του αυτοκινήτου και τους κατασκευαστές αυτών στο Ηνωμένο Βασίλειο, έκανε μία έρευνα, από την οποία προέκυψαν ενδιαφέροντα στατιστικά.

Αυτά λένε ότι τα αυτόνομα οχήματα θα βελτιώσουν τη ζωή του 49% των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα, καθώς αυτό το ποσοστό θεωρεί ότι ένα τέτοιο όχημα θα τους κάνει να βγουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το σπίτι και να... ξεσκάσουν.

Μάλιστα, το 71% των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα, που συμμετείχαν στην έρευνα, ήταν σε ηλικίες από 17 μέχρι 24 ετών, ενώ τα αυτόνομα οχήματα συγκεντρώνουν και την ψήφο του γενικότερου πληθυσμού, αφού το 56% ή αλλιώς 6 στους 10 πιστεύουν ότι μπορούν να έχουν μία πιο ποιοτική ζωή. Γεγονός που δείχνει ότι τέτοιου είδους αυτοκίνητα αποτελούν μαζί με τους ηλεκτροκινητήρες το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!