Ποια είναι η εξήγηση της Mercedes για την Αυστραλία; (vid)

Gazzetta team
Ποια είναι η εξήγηση της Mercedes για την Αυστραλία; (vid)
Η Mercedes εξήγησε τι ακριβώς συνέβη στον αγώνα της Αυστραλίας, ώστε ο Λιούις Χάμιλτον να χάσει τη νίκη από τον Σεμπάστιαν Φέτελ.

Μεγάλη συζήτηση έχει γίνει για τη στρατηγική της Mercedes στον αγώνα της Αυστραλίας. Ο Λιούις Χάμιλτον είχε πρόβλημα με τα ελαστικά, ώστε τα «ασημί βέλη» να τον βάλουν πολύ νωρίς στα πιτς για αλλαγή.

Για την ακρίβεια, ήταν στον 17ο γύρο και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως ο Βρετανός ήταν αυτός που... άνοιξε τον χορό των πιτ στοπ, κάτι σπάνιο για την ομάδα του Μπράκλεϊ. Το αποτέλεσμα ήταν να βγει πέμπτος και να κολλήσει πίσω από τη Red Bull του Μαξ Φερστάπεν, κάτι που έδωσε τη δυνατότητα στον Σεμπάστιαν Φέτελ να δημιουργήσει μία σημαντική διαφορά και να μείνει μπροστά στο πιτ στοπ του.

Σε αυτό, βέβαια, έπαιξε μεγάλο ρόλο και ο Ολλανδός, που εξακολουθούσε να κρατάει πίσω του τον Χάμιλτον, γι' αυτό και ο Κρίστιαν Χόρνερ δήλωσε ότι ο Φέτελ του χρωστάει μία μπύρα! Ποια είναι, όμως, η εξήγηση που δίνει η Mercedes για ό,τι συνέβη στο Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης;

Αυτή ήρθε μέσω του επικεφαλής ανάλυσης στρατηγικής των Γερμανών, Τζέιμς Βόουλς, ο οποίος τόνισε πως η Mercedes βασίστηκε στο σενάριο ότι ο Φερστάπεν θα έμπαινε πιο νωρίς στα πιτς. Επίσης, αναφέρθηκε και στο εναλλακτικό σχέδιο, το οποίο συζητιόταν στο team radio, τη στιγμή που ο Φέτελ πήρε τα ηνία.

Όλα αυτά, βέβαια, δε λειτούργησαν για τα «ασημί βέλη», ώστε η πρώτη νίκη της σεζόν να πάει στον Φέτελ και στη Ferrari. Το θέμα είναι, αν το... πάθημα θα γίνει μάθημα στη Mercedes ενόψει της συνέχειας και των προσεχών αγώνων, καθώς ακόμα είμαστε στην αρχή.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!