Πιο κοντά στην Αθήνα έρχεται η Πάτρα τον Απρίλιο (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Πιο κοντά στην Αθήνα έρχεται η Πάτρα τον Απρίλιο (video)
Μέρες μένουν έως την παράδοση του νέου αυτοκινητόδρομου που θα ενώνει την Κόρινθο με την Πάτρα και θα μειώσει το χρόνο ταξιδιού σε μόλις 1 ώρα και 45 λεπτά.

Μια μεγάλης κλίμακας άσκηση στις σήραγγες της Παναγοπούλας, οι οποίες είναι οι μεγαλύτερες της χώρας και βρίσκονται μεταξύ Αιγίου και Ρίου στο νέο αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πάτρας, σηματοδοτεί την παράδοση του έργου τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Η άσκηση αυτή, στην οποία συμμετείχε η κοινοπραξία που έχει την ευθύνη κατασκευής και λειτουργίας του έργου, η Ολυμπία οδός, μαζί με την αστυνομία και την πυροσβεστική, πραγματοποιήθηκε για να εξεταστούν όλες οι παράμετροι σωστής λειτουργίας των μέτρων ασφαλείας σε περίπτωση ατυχήματος.

Οι σήραγγες της Παναγοπούλας είναι ένα εξαιρετικά σύνθετο τεχνικό έργο, καθώς διασταυρώνονται με τις σιδηροδρομικές σήραγγες, οι οποίες βρίσκονται 12 μέτρα κάτω από τις οδικές.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Ολυμπίας οδού οι σήραγγες θα δοθούν τις επόμενες μέρες σε κυκλοφορία, μαζί με το σύνολο σχεδόν του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου. Συνολικά, στο νέο οδικό άξονα υπάρχουν 12 σήραγγες συνολικού μήκους 16χλμ., που είναι από τις πιο εντυπωσιακές κατασκευές της Ολυμπίας Οδού. Την εικόνα αυτή συμπληρώνουν τα 350 μεγάλα τεχνικά έργα -80 γέφυρες, 242 άνω και κάτω διαβάσεις- και οι 400 μεγάλου εύρους αντιστηρίξεις.

Αυτές τις μέρες συμπληρώνονται τα τελευταία «κομμάτια του παζλ», καθώς πραγματοποιούνται συνδέσεις των τελευταίων τμημάτων και διαμορφώνεται κάθε ρεύμα κυκλοφορίας στην τελική του θέση, δίνοντας έτσι και την τελική εικόνα του αυτοκινητόδρομου.

Λίγο μετά από την παράδοση της Ολυμπίας οδού και πριν το Πάσχα, θα δοθούν στην κυκλοφορία τρεις ακόμα σημαντικοί οδικοί άξονες, που θα αλλάξουν εντελώς την εικόνα των μετακινήσεων και μεταφορών στη χώρα μας, καθώς θα μειώσουν δραματικά τους χρόνους οδήγησης και θα αυξήσουν εκθετικά την ασφάλεια.

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε την άσκηση μεγάλη κλίμακας που σηματοδοτεί την παράδοση της Ε.Ο. Κορίνθου – Πάτρας στην κυκλοφορία τις επόμενες ημέρες, καθώς και ένα video για την τεχνική πολυπλοκότητα και τη σπουδαιότητα των σηράγγων της Παναγοπούλας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!