Γιατί η Yokohama βάζει στα λάστιχα πορτοκάλι; (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Γιατί η Yokohama βάζει στα λάστιχα πορτοκάλι; (video)
Η ιαπωνική εταιρεία χρησιμοποιεί το έλαιο του γνωστού μας εσπεριδοειδούς στη νέα γκάμα ελαστικών της όχι για την υγεία τους αλλά για την ασφάλειά μας.

Οι πιο συνεπείς αναγνώστες του InMotion by gazzetta θα γνωρίζουν ήδη ότι ερευνητική ομάδα σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ πραγματοποιεί έρευνες πάνω στη χρήση βιολογικών απορριμμάτων –και συγκεκριμένα τσόφλια αυγών και φλούδες ντομάτας- ως συνδετικών υλικών στο μίγμα του καουτσούκ των ελαστικών αυτοκινήτων.

Μια αντίστοιχη λογική βάζει πλέον στην παραγωγή η ιαπωνική Yokohama, η οποία, στο 87ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, παρουσίασε το ελαστικό BluEarth ES-32.

Το συγκεκριμένο ελαστικό φέρνει την πρωτοποριακή τεχνολογία πρόσθεσης ελαίου πορτοκαλιού, που ενισχύει τους δεσμούς του μίγματος των φυσικών και χημικών συστατικών του μίγματος καουτσούκ.

Τα χαρακτηριστικά του είναι πραγματικά εντυπωσιακά και φέρνουν επανάσταση στα συμβατικά ελαστικά, καθώς συνδυάζουν πρωτόγνωρη εξοικονόμηση καυσίμου, φιλικότητα προς το περιβάλλον, αλλά και εξαιρετική πρόσφυση.

Επιπλέον, η Yokohama παρουσίασε και την σειρά BluEarth RV-02, αποκλειστικά για Crossover, SUV και πολυμορφικά, που προσφέρει άριστη πρόσφυση σε βρεγμένο έδαφος, μεγάλη οικονομία καυσίμου και άνεση στην κύλιση.

Η εταιρεία ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ ΑΕ, εισάγει και διανέμει τα υψηλής ποιότητας ελαστικά Yokohama στην ελληνική αγορά, από το 1957 και φυσικά θα ξεκινήσει τη διάθεση της νέας επαναστατικής σειράς BluEarth όταν αυτή είναι διαθέσιμη.

Έως τότε δείτε στο video που ακολουθεί τα προηγμένα χαρακτηριστικά της νέας σειράς ελαστικών, ώστε την επόμενη φορά που θα πιείτε ένα δροσιστικό ποτήρι χυμό πορτοκαλιού, να σκεφτείτε πως οι φλούδες που μόλις πετάξατε, ίσως κάποτε σώσουν τη ζωή σας στο δρόμο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!