Ήρθαν τα φτηνότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Ήρθαν τα φτηνότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (video)
Τα Smart fortwo και forfour είναι πλέον διαθέσιμα και στη χώρα μας και κοστίζουν λιγότερο από οποιοδήποτε άλλο ηλεκτρικό μοντέλο.

Με κόστος 23.120€ για το fortwo και 23.810€ για το forfour, τα Smart Electric Drive ήρθαν για να μας βάλουν στην κυριολεξία στην πρίζα, καθώς είναι τα πιο προσιτά πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα της ελληνικής αγοράς.

Τα δύο μοντέλα μοιράζονται, όπως και τα συμβατικά αδέλφια τους, τα ίδια ηλεκτρικά μέρη, ήτοι κινητήρα που παρέχει ισχύ 82 ίππων στους πίσω τροχούς και ροπή 160 Nm, ικανή να εξασφαλίσει πολύ καλές επιδόσεις. Πιο συγκεκριμένα, τα δύο έξυπνα ηλεκτρικά μοντέλα έχουν την ίδια τελική ταχύτητα των 130 χλμ./ώρα και επιτάχυνση από 0-100 χλμ. σε μόλις 12,7 και 11,5 δλ. αντίστοιχα.

Με μηδενικές εκπομπές ρύπων, εντελώς αυτόματα και με κατανάλωση μόλις 13,1 KWh/100 χλμ., αποτελούν τα ιδανικότερα οχήματα αστικής μετακίνησης. Για να γίνει μάλιστα κατανοητό το μέγεθος της ωφέλειας σε κόστος κίνησης, το ρεύμα που απαιτεί το Smart Electric Drive για κάθε 100 χλμ. ξεπερνάει ελάχιστα το 1,0€ (ένα ευρώ)!!! σύμφωνα με την εργοστασιακή κατανάλωση.

Παίξε νόμιμα στη διάρκεια των αγώνων με αμέτρητα ειδικά στοιχήματα και ατέλειωτο live streaming! Forza Vista!

Ταυτόχρονα, με αυτονομία 155 χιλιόμετρα για το forfour και 160 για το fortwo, καλύπτουν άνετα τις ημερήσιες ανάγκες μετακίνησης, ενώ η φόρτισή τους από το 20% έως το 100% απαιτεί μόλις 3,5 ώρες σε ταχυφορτιστή Wallbox ή 6 ώρες σε οικιακή πρίζα.

Στα παραπάνω προσθέστε την παραδοσιακή ευελιξία και τις ελάχιστες διαστάσεις των δύο μοντέλων και έχετε στη διάθεσή σας τα μοναδικά τετράτροχα, που δεν θα βαρεθείτε να οδηγείτε όλη μέρα, ακόμα και στις πιο αντίξοες κυκλοφοριακές συνθήκες στην πόλη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!