Με 300 ίππους το κορυφαίο Peugeot 3008

Πέτρος Πιτσίνης
Με 300 ίππους το κορυφαίο Peugeot 3008
Δεν θα έχει το λογότυπο GTi by Peugeot Sport αλλά θα είναι υβριδικό. Έτσι το κορυφαίο 3008 θα συνδυάζει πολύ υψηλές επιδόσεις με χαμηλή κατανάλωση.

Θα χρειαστεί να περιμένουμε έως το 2019, ωστόσο η υβριδική εκδοχή του Peugeot 3008 θα είναι ένα από τα πιο ισχυρά SUV της κατηγορίας C και σίγουρα θα αξίζει την αναμονή.

Την αποκάλυψη για το κορυφαίο συμπαγές SUV έκανε ο Λοράν Μπλάνσετ, διευθυντής ανάπτυξης νέων μοντέλων της Peugeot, που αποκάλυψε επίσης ότι αυτό θα είναι plug in υβριδικό, με κινητήρα εσωτερικής καύσης 1.6 λίτρων THP και ηλεκτρικό. Η συνδυασμένη ισχύς των δύο μονάδων θα ανέρχεται στο επίπεδο των 300 ίππων.

Ταυτόχρονα, το PHEV 3008 θα έχει τον ηλεκτρικό κινητήρα τοποθετημένο στον πίσω άξονα, με αποτέλεσμα, εκτός από μεγάλη ισχύ και χαμηλή κατανάλωση, να έχει και δυνατότητες 4Χ4.

Όπως δήλωσε ο Μπλάνσετ, το υβριδικό 3008, παρά τις εξαιρετικές του επιδόσεις δεν θα έχει ως λογότυπο το GTi, καθώς αυτό θα παραμείνει προνόμιο των μοντέλων με καθαρά σπορ προσανατολισμό. Επίσης αποκάλυψε ότι από το 2019 και έπειτα, κάθε μοντέλο στη γκάμα της Peugeot θα διαθέτει και υβριδική έκδοση με δυνατότητα φόρτισης.

Το στέλεχος της γαλλικής εταιρείας δεν αποκάλυψε περισσότερα σχετικά με τις επιδόσεις ή την αυτονομία του μοντέλου σε αποκλειστικά ηλεκτρική λειτουργία, ωστόσο με τέτοια ισχύ θα είναι σίγουρα από τα πλέον συναρπαστικά SUV, ανεξαρτήτως κατηγορίας.

Επίσης η χρήση κινητήρα βενζίνης για τη νέα υβριδική τεχνολογία της PSA δείχνει μια στροφή από την αρχική της τοποθέτηση, που είχε ξεκινήσει με κινητήρα diesel.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!