Γιατί σκέφτεται να αλλάξει τους κανονισμούς του DRS η FIA;

Gazzetta team
Γιατί σκέφτεται να αλλάξει τους κανονισμούς του DRS η FIA;
Τους κανονισμούς για το σύστημα DRS σκέφτεται να αλλάξει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, μετά το Γκραν Πρι της Κίνας.

Το κύριο κομμάτι, στο οποίο κλήθηκαν οι ομάδες της Formula1 να δουλέψουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ήταν η αεροδυναμική. Ωστόσο, οι αλλαγές των κανονισμών σε αυτόν τον τομέα, αλλά και στα ελαστικά, έχουν αναγκάσει κάποιους να ζητήσουν από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου να υπάρχουν μεγαλύτερες ζώνες DRS.

Ο λόγος είναι ότι αυξάνεται η πρόσφυση και η κάθετη δύναμη, κάτι που κάνει πιο δύσκολες τις προσπεράσεις, με αποτέλεσμα να μειώνεται το θέαμα. Γι' αυτό, η FIA εξετάζει το ενδεχόμενο να αλλάξει τους κανονισμούς που αφορούν το εν λόγω σύστημα. Πάντως, προς το παρόν η Ομοσπονδία δε βλέπει κάποια σημαντική διαφορά, όπως δήλωσε ο αγωνιστικός διευθυντής της, Τσάρλι Γουάιτινγκ.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι μετά το Γκραν Πρι της Κίνας, θα ακολουθήσει ένα τσεκάρισμα στον συγκεκριμένο τομέα, ώστε να ληφθεί η απόφαση αν θα αλλάξει ή όχι κάτι στους κανονισμούς που αφορούν αυτό το θέμα. Τέλος, να σημειωθεί ότι σε κάποιες πίστες έχουμε δύο ζώνες ενεργοποίησης του συστήματος DRS, ώστε να είναι πιο εύκολες οι προσπεράσεις.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!