Τι κρύβει η αγκαλιά του Χάμιλτον στον Φέτελ;

Πέτρος Πιτσίνης
Τι κρύβει η αγκαλιά του Χάμιλτον στον Φέτελ;
Ο Βρετανός πιλότος είχε μία τοξική σχέση με τον μέχρι πέρυσι ομόσταβλό του, Νίκο Ρόσμπεργκ. Αντίθετα νιώθει μεγάλο σεβασμό και εκτίμηση για τον Φέτελ και τον Αλόνσο.

Ο Λιούις Χάμιλτον δεν μπορεί να ξεχάσει την περυσινή ήττα του από τον Ρόσμπεργκ, μάλιστα πιστεύει, ότι ο περυσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 αποσύρθηκε επίτηδες από την ενεργό δράση, για να μη του δώσει την ευκαιρία, να πάρει εφέτος τη ρεβάνς.

Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes δεν είδε ποτέ του τον Ρόσμπεργκ ως ισάξιο αντίπαλο, γιαυτό και η σχέση τους εξελίχθηκε σε εχθρική τα τελευταία χρόνια, αν και βρίσκονταν στην ίδια ομάδα. Οι δύο οδηγοί εφάρμοσαν όλα τα τεχνάσματα του ψυχολογικού πολέμου, ενώ ιδιαίτερα ο Χάμιλτον δεν παρέλειπε να πετά συνεχώς σπόντες για τον Γερμανό. Μάλιστα πέρυσι υποδαύλισε με τις δηλώσεις του τα σενάρια, που ήθελαν τη Mercedes να υποστηρίζει έμμεσα τον Ρόσμπεργκ σε βάρος του. Μία νέα σπόντα πέταξε ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 αμέσως μετά το πρώτο Γκραν Πρι της σεζόν στην Αυστραλία, λέγοντας ότι η πρόκληση για τον ίδιο θα είναι μεγαλύτερη εφέτος, επειδή «αυτή τη χρονιά παλεύουν οι καλύτεροι οδηγοί για τον τίτλο. Ο Σεμπάστιαν έχει τέσσερα Παγκόσμια Πρωταθλήματα, μετά ακολουθώ εγώ. Θα ήταν ωραία, αν είχαμε μαζί μας και τον Αλόνσο».

Ουσιαστικά, ο Χάμιλτον υπονοεί, ότι τη σεζόν του 2016 δεν ήταν τόσο μεγάλη η πρόκληση, καθώς είχε να αντιμετωπίσει με τον Ρόσμπεργκ έναν υποδεέστερο αντίπαλο. Ο Λιούις δεν χάνει ευκαιρία να διατρανώνει την εκτίμησή του για τον Φέτελ, υποστηρίζοντας ότι «ανάμεσα στον Σεμπάστιαν και σε εμένα επικρατεί μεγάλος σεβασμός και πιστεύω, ότι αυτός θα γίνει εφέτος ακόμη μεγαλύτερος».

Χαρακτηριστική για την καλή σχέση μεταξύ των δύο πιλότων ήταν και η αγκαλιά του Χάμιλτον προς τον Γερμανό οδηγό της Ferrari μετά τον θρίαμβό του στο Γκραν Πρι Αυστραλίας. Ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συμβουλίου της Mercedes, Νίκι Λάουντα, αποκάλυψε μάλιστα, ότι οι δύο αντίπαλοι στις πίστες συναντούνται και κάνουν μερικές φορές πρωινό μαζί. Όμως και ο ίδιος ο Σεμπάστιαν Φέτελ δεν παραλείπει να εκφράσει την εκτίμησή του για τον Χάμιλτον με δηλώσεις, όπως «από τότε που αγωνίζεται ο Λιούις στη Formula 1, δείχνει το ταλέντο του και πόσο γρήγορος είναι. Ελπίζω, να έχουμε αυτή τη χρονιά ίδιες προϋποθέσεις».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!