Ένας υπέροχος Βινιάλες κέρδισε στο Κατάρ!

Γιώργος Βαρίνος
Ένας υπέροχος Βινιάλες κέρδισε στο Κατάρ!
Ένας καταπληκτικός αγώνας που παραλίγο να ακυρωθεί καθώς ξεκίνησε μια σύντομη καταιγίδα, η εκκίνηση καθηστέρησε αλλά τελικά τα προγνωστικά επαληθεύτηκαν με τελικό και άξιο νικητή τον Μάβερικ Βινιάλες με Yamaha!

Με τον καιρό να δημιουργεί προβλήματα, ο πρώτος αγώνας της χρονιάς υπήρξε επεισοδιακός πριν ακόμα ξεκινήσει. Η βροχή που άρχισε να πέφτει λίγα λεπτά πριν την εκκίνηση δημιούργησε χάος και οδήγησε τους οργανωτές στο να καθυστερήσουν την εκκίνηση κατά σαρανταπέντε λεπτά. Ωστόσο η συνέχεια αντάμειψε όλους όσοι περίμεναν με αγωνία να δουν πλούσιο θέαμα. Με την εκκίνηση ένας Γάλλος ρούκι από το πουθενά, ο Ζουάν Ζάρκο με Yamaha, κέρδισε τις εντυπώσεις και έκανε όλους τους φανατικούς θεατές να παραμιλούν. Πέρασε με ευκολία στην πρώτη θέση και άρχισε με δαιμονιώδη ρυθμό να απομακρύνεται. Ήταν τόσο γρήγορος ο ρυθμός του που η πτώση του σχεδόν φάνηκε φυσιολογική.

Μετά την πρώση του Ζάρκο, ο Ντοβιτσιόζο ήταν αυτός που εντυπωσίασε με τη δυναμικότητα του. Πάλεψε στα ίσια με τον Βινιάλες για την πρώτη θέση, προσπάθησε πάρα πολύ, δεν ρίσκαρε και πρόσεχε το μαλακό του λάστιχο για το τέλος του αγώνα. Ο Βινιάλες με Yamaha φάνηκε πιο δυνατός και μυαλομένος αν και πήρε μερικά ρίσκα σε ριψοκίνδυνες προσπεράσεις επί του Ντοβιτσιόζο. Ο Βαλεντίνο Ρόσι με Yamaha ήταν μια αποκάλυψη. Σιωπηλά και προσεκτικά από την 10η θέση σκαρφάλωσε μέχρι την τρίτη θέση και έμεινε εκεί τους δέκα τελευταίους γύρους.

Οι Μάρκεζ και Πεντρόσα με Honda, έδειξαν πως δεν έχουν την ταχύτητα για να πρωταγωνιστήσουν, ενώ εντυπωσίασε ο Αλέιξ Εσπαργκαρό με Αprilia. Oι Σκοτ Ρέντιγκ με Ducati, Τζακ Μίλερ με Honda, Άλεξ Ρινς με Suzuki και Γιόνας Φόλγκερ με Yamaha συμπλήρωσαν την δεκάδα. Απογοήτευσε ο Λορένθο που τερμάτισε 12ος δίχως να το «βρει» πουθενά καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα.

Η τελική κατάταξη με τους 10 πρώτους είναι:

1. Βινιάλες Yamaha

2. Ντοβιτσιόζο Ducati,

3. Ρόσι Yamaha

4. Μάρκεζ Honda

5. Πεντρόζα Honda

6. Α. Εσπαργκαρό Aprilia

7. Redding Ducati

8. Μίλερ Honda

9. Ρινς Suzuki

10. Φόλγκερ Yamaha

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!